Hasret Vuslat İçin...
Ey can, hüzün dolusun. Gözlerinde yaş var neden..? Yüreğindeki hasretin sebebi ne..? Yine özledin. Yine, ötelere gitmek istiyorsun öyle mi..? Kanat çırpıyor, uçamıyorsun. Kanatların var ama daha onları nasıl kullanacağını bilmiyor, yükseklerden korkuyorsun. Korkma, yuvanın içerisinde seni her türlü şerden muhafaza eden Allahü Teala, yükseklerde de seni koruyup kollayacak, seni sarıp sarmalayacaktır. Korkma ey can, sen değilsin ki uçacak olan. Sen sadece teslim ol, boşluğa bırak kendini. Göreceksin, Allahü Teala'nın takdirini.
Ey can, yollar farklı. Ama gidiş hep aynı yere. Taaa oraya. Öyle ise, yolun sonucunu değiştirecek olan şey ne..? Nedir biliyor musun..? NİYET...
Değilmi ki O Güzeller Güzeli Sallallâhu Aleyhi ve Sellem (Sav); “Ameller ancak niyetlere göredir; herkesin niyeti ne ise eline geçecek odur...” buyurmuştur. Bir Allah dostu; “Niyet hayır, akıbet hayır” demiştir. Öyleyse korkma ey can, korkma.
Ey nefis, haddini bil. Gönülden boyun eğerek teslim ol. Ol da Ruhu Sultan hüküm sürsün beden kafesinde. Bil ki bu senin de faydana. Sen değil misin menfaatini düşünen, rahat etmek isteyen..? Öyle ise gör artık ve kabul et. Bırak şu eskimeye yüz tutmuş, beden elbisesinin yakasını. Bırak onu heva ve hevesinin peşinde sürüklemeyi.
Ey Ahh edip inleyen. Yurduna, aslına hasret duyan. Sabret az kaldı. Elbette Kerim ve Kerem olan Allahü Teala lütüf ve ikramlarıyla nice güzel kapılar açacak, seni nihayetindeki akıbetine en hayırlı şekilde ulaştıracaktır. Sen misin ona kavuşmayı isteyen, öyle mi sanırsın..?
Ey yoktan var edenim. Bir görsem, bir konuşsam seninle. Öyle bir sarsan ki kaybolsam sende. Ey görünenin ötesindeki Hakikat, Ehad. Bütün seslenişlerin, hasretlerin ulaştığı tek merci. Nedir ki bu alışverişin sebebi. Niye ki..? Sen El Vedut; Seven. Sen El Kerim; Veren, verdiğini vermek için verdiren. Bütün güzel isimlerin tek sahibi.
Ya Vedut, Sensiz aç ve açıktayım, kimsesiz ve yalnızım. Seninle herşey, sensizse hiçim. Ey hiçliğimin de sahibi, sahibim. Beni bulundurduğun her alemde sensiz, sevginsiz, yardımınsız ve rızansız bırakma. Bendeki beni al, Sendeki seni ver bana.
Sevgi ve Saygılarımla...
 
                 
            