Erzurum Derneği’ni folklör ekibi sırtlıyor

Merkezi Balçova’da bulunan Erzurum Kültür ve Dayanışma Gençlik Spor Kulübü Derneği’ni folklör ekibi ayakta tutuyor.

27 Haz 2015 - 15:10 YAYINLANMA
Erzurum Derneği’ni folklör ekibi sırtlıyor

Dernek Başkanı Lütfi Aksakal folklörcüler sayesinde ayakta durduklarını ifade etti. İzmir’in ilk Erzurumlular Derneği olan Erzurum Kültür ve Dayanışma Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Lütfi Aksakal, “Folklörde bir gelir kaynağı elde ediyorum. Sekiz dokuz tane öğrenci var. Düğünlere ve açılışlara derneğe bağış karşılığı her açılışa gönderiyorum. Bu gelirle ayakta durmaya çalışıyoruz. Yönetim kurulunun vermiş olduğu destekle yaklaşık binbeşyüzliralık giderimizi başa baş getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

KADINLARIN ERKEKLERDEN DAHA İYİ FAALİYETLERİ VA

Derneklerin ekonomik sorunlarını herkesin bildiğini ifade eden Başkan Aksakal, Balçova Belediyesi’nin de kendilerine maddi manevi destek verdiğini bu nedenle Başkan Mehmet Ali Çalkaya’ya teşekkür ettiğini ifade etti. 15 günde bir kadınlar kolunun toplantı düzenlediğini, dernek binasını 1 günlüğüne onlara tahsis ettiklerini anlatan Başkan, “Kermes benzeri etkinlikler düzenliyorlar. Aşure etkinliği yaptılar. İnanın biz erkeklerden daha iyi faaliyetleri var. İnşallah diğer Erzurum dernek başkanlarıyla bir araya gelebilirsek İzmir’de Erzurumlular için bir misafirhane yapma projemi hayata geçirmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Erzurum’un yöresel folklör gösterilerinin yanı sıra yılda bir kez de olsa kapsamlı bir piknik düzenlediklerini anlatan Başkan Lütfü Aksakal, Ramazan’da ihtiyacı olan ailelere maddi manevi destek sağlamaya çalıştıklarını ve mevcut lokalin hakkın rahmetine kavuşmuş üyeler için taziye mekanı olarak kullanmak isteyenlere tahsis ettiklerini söyledi. Başkan Aksakal, Erzurum’un 12 Mart düşman işgalinden kurtuluşu yıldönümü çerçevesinde şehitleri anma amacıyla mevlidi şerif okutulduğunu, üyelere tavuk ve pilav ikram edilerek şehitlerin yad edildiğini söyledi. 1996 yılından bu yana ayakta kalan nadir derneklerden bir tanesi olduklarının altını çizen Aksakal, “Hala daha bir şeyler üretip kendinden iyi şeylerle söz ettiren bir dernek durumundayız. Asıl amaç derneğin adından da belli. 

Kültür ve dayanışma. Hemşehrileri buluşturma. Erzurumlu olup bu ilde ekmeğini kazanan hemşehrilerimizi bir ayaya getirmek, dertlerini dinlemek, Erzurum’un kendi kültürel faaliyeti ile buluşturmak” şeklinde konuştu. Üyelerden 50 kuruşa çay karşılığı, kitap okumak, tv izlemek ve oyunlar oynamak dolayısıyla birlik ve beraberliği, muhabbeti geliştiren aktivitelerde bulunmak üzere dernek merkezine gelmeleri için çağrıda bulunan Başkan çeşitli nedenlerle küstürülen üyeleri yeniden kazanmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. Ünlü saç tasarımcısı Erzurumlu Harun Cici de zaman zaman lokalde arkadaşlarıyla bir araya gelerek hasret giderme şansını tanıyan Dernek başkanına teşekkür ederken, faaliyetler için ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: