Carlos Valderrama Diyarbakır'da maç izledi, damadı 2 golle yıldızlaştı... Amedspor - Iğdır FK maç sonucu 3-0
1994 Dünya Kupası'nda Kolombiya Milli Takımı'nın kaptanlığını yapan dünyaca ünlü yıldız isim Carlos Valderrama, damadı Daniel Moreno'nun forma giydiği...
Trendyol 1. Lig'in 19. haftasında Amed Sportif Faaliyetler ile Iğdır FK, Diyarbakır Stadı’nda karşılaştı. 3 puanı 3-0'lık galibiyetle alan Amedspor ligin ilk yarısını 39 puanla lider tamamladı.
Diyarbakır ekibinin geçen sezon devre arasında Kolombiya Ligi'nden transfer ettiği 30 yaşındaki kanat oyuncusu Daniel Moreno attığı 2 golle yıldızlaştı. Mbaye Diagne ilk yarıda penaltı kaçırdı ama 56'da takımının 2. golünü attı.
VALDERRAMA'NIN DAMADI
Amedspor’da forma giyen Moreno'nun kayınpederi Kolombiyalı eski futbolcu Carlos Valderrama karşılaşmayı statta izledi. 1994 Dünya Kupası'nda Kolombiya Milli Takımı'nın kaptanlığını yapan dünyaca ünlü yıldız isim, 90'lı yıllarda futbolun en ünlü isimlerinde biri haline gelmişti.
Stat: Diyarbakır
Hakemler: Burak Demirkıran, Oğuzhan Yazır, Çağrıcan Pazarcıklı
Amed Sportif Faaliyetler: Erce Kardeşler, Murat Uçar, Celal Hanalp, Kahraman Demirtaş, Hasan Ali Kaldırım, Sinan Kurt (Dk. 86 Kouyate), Adama Traore (Dk. 82 Çekdar Orhan), Dia Sabia (Dk. 82 Aytaç Kara), Moreno, Afena-Gyan (Dk. 64 Fernando), Diagne
Alagöz Holding Iğdır FK: Muhammet Taha Tepe, Alim Öztürk, Burak Bekaroğlu, Güray Vural (Dk. 64 Rotariu), Conte, Doğan Erdoğan, Fofana, Mendes (Dk. 64 Koita), Ali Kaan Güneren (Dk. 64 Eyüp Akcan), Gökcan Kaya, Bruno (Dk. 84 Özder Özcan)
Goller: Dk. 44 ve 75 Moreno, Dk. 56 Diagne (Amed Sportif Faaliyetler)
SİNAN KALOĞLU: ŞİMDİ İKİNCİ YARIYI LİDER BİTİRMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ
Ligin ilk yarısını taraftarlarla ve kulüpteki tüm kesimlerin desteğini alarak lider tamamladıklarını belirten Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, “Kulübümü tebrik ediyorum. Rakip futbolcuları da tebrik ediyorum. Iğdırsporlu kardeşlerimizle iyi bir mücadele oldu. Evet, ilk yarıyı lider bitirdik. Liderlikle alakalı söylenecek çok şey var tabii ki ama aslında bu liderlik kolay gelmedi dostlar. Bu liderliğin altında çok büyük bir özveri var. Çok büyük bir fedakarlık ve çok büyük bir birliktelik var. Tesiste çalışan, dışarıda kulübümüze destek olan, gönüllü olarak takımımızın iyi olmasını sağlayan tüm yöneticiler, bütün personel ve futbolcularımız dahil gerçekten bir takdiri hak ediyorlar.
Güzel bir galibiyet ve güzel bir maç oldu. İlk defa bir maçta iki tane penaltı kaçırdık, o da ilginç oldu. Ama sonuçta net bir galibiyet, net pozisyonlar, tempolu bir oyun var. Buraya ful dolduran, stadımıza gelen ve son dakikaya kadar bizi destekleyen taraftarlarımızı mutlu etmek bizi çok sevindirdi. Lig maratonu 90 dakikalık bir maç gibi. Şimdi biz ilk 45 dakikayı önde bitirdik. Şimdi önümüzde bir 45 dakika daha var. Bu 45 dakikaya en iyi şekilde hazırlanacağız. Biz bu ligin en iyi takımıyız, en özverili takımıyız. İçeride, dışarıda, taraftar olarak en sevgi dolu kulübüyüz. Her yerde destekleniyoruz. O yüzden bu insanlara layık olmak için çalışıyoruz. İlk yarıyı lider bitirdik. Şimdi ikinci yarıyı lider bitirmek için her şeyi yapacağız. O yüzden herkesi tebrik ediyorum” dedi.