Ömür Boyu Koltuklarında Oturmak İsteyenlere Örnek Olur mu? O Ülkede Başbakan Kendine Vakit Ayırmak İçin İstifa Etti
Dokuz yıldır başbakan olarak Victoria’yı yöneten Daniel Andrews son defa basının önüne çıktı. Parlamento’nun önünde eşi Cath’le düzenlediği basın toplantısında sorumluluğu devretme zamanının geldiğini söyledi.
Daniel Andrews, Victoria Başbakanlıktan istifa etti
Victoria başbakanı Daniel Andrews eyalet liderliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Dokuz yıldır eyaleti yöneten Andrews’un yerine Jacinta Allan geçecek.
Andrews ilk kez 2002'de parlamentoya seçildi.
Aralık 2014'ten bu yana Victoria'nın başbakanıydı ve eyaletin 48. lideri olarak görev yaptı.
Andrews, 'Bir işkolikten daha kötüyüm' diyor
Ailesiyle biraz vakit geçireceğini, "biraz golf oynayacağını" ve vakti olmadığı için okuyamadığı bir sürü kitap okuyacağını söyledi.
"Kendimle ilgili birkaç şey yapacağım ve oldukça zorlu bir alışma döneminden geçeceğim, sanırım her günün her dakikası benim için planlandıktan sonra nereye gideceğim.
"Ben bir işkolikten daha kötüyüm... Uyanık olduğum her an işle ilgili ve bunu ancak belli bir süre yapabilirsin."