Nasrallah suikastı sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama! İsrail'e meydan okudular

Liderleri Nasrallah'ın ölümü sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama geldi. Canlı yayında konuşan Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Naim Kasım, "Meydandan asla çekilmeyeceğiz, düşman ile savaşacağız. İsrail karadan saldırırsa hazırız" ifadelerini kullandı.

30 Eyl 2024 - 12:43 YAYINLANMA
16 Mar 2026 - 05:30 GÜNCELLEME
Nasrallah suikastı sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama! İsrail'e meydan okudular

İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın hayatını kaybetmesi sonrası, gözler karşı cepheden gelecek yanıta çevrilmişti. İsrail'e meydan okuyan Hizbullah, yeni liderini de yakında seçeceklerini belirtti.

İsrail, 27 Eylül Cuma günü Beyrut'ta Şii nüfusun çoğunlukta olduğu ve Hizbullah'ın kalesi olarak nitelendirilen Dahiye bölgesini çok sayıda hava saldırısıyla hedef aldı. Saldırıda Hizbullah lideri Nasrallah ve diğer bazı üst düzey isimler hayatını kaybetti. Lübnan medyası, savaş uçaklarının ağır bombalarla gerçekleştirdiği saldırıları, 2006 yılında İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan savaştan bu yana Beyrut'un maruz kaldığı en ağır hava bombardıman olarak niteledi.

"DİRENİŞ GÜÇLERİMİZ HAZIR"

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Nasrallah'ın ölümünün ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. "Halklar Nasrallah'ı seviyordu, Nasrallah Filistin'e aşıktı" diyen Kasım'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bize darbe vurdular ama biz yolumuza devam edeceğiz. Biz Allah'ın verdiği zafer sözüne inanıyoruz.

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: