Ateşkese rağmen Gazze’ye barbarca saldırı: 5 şehit
İşgal rejimi sözde ordusunun yürürlükteki ateşkese rağmen Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 5 Filistinli şehit olurken en az 8 kişi yaralandı.
Yerel sağlık kaynaklarına göre, Gazze’nin Derac Mahallesi’nde sivillerin toplandığı bir noktaya yapılan saldırıda 1 kişi şehit oldu, Et‑Tabiin Okulu yakınındaki bombardımanda ise 3 kişi ağır yaralandı. Şeyh Rıdvan Mahallesi’nde insansız hava araçlarının sivilleri hedef alması sonucu 1 şehit oldu, 2 kişi yaralandı.
Han Yunus’un Kayzan Ebu Reşvan bölgesinde düzenlenen saldırıda 2 genç şehit oldu. Nasır Hastanesi, hayatını kaybedenlerden birinin 17 yaşındaki Zuheyr Zarab olduğunu açıkladı. Ayrıca geçtiğimiz ay Kemal Advan Hastanesi çevresinde yaralıları kurtarmaya çalışırken vurulan bir sivil savunma görevlisinin de tedavi gördüğü hastanede şehit düştüğü bildirildi.
Cibaliya ve Mevasi bölgelerinde düzenlenen İHA saldırılarında ise en az 3 kişi yaralandı. (İLKHA)