Kobiler ve İletişim/Tanıtım
İletişim, iletilen bilginin hem gönderici hem de alıcı tarafından anlaşıldığı ortamda bilginin bir göndericiden bir alıcıya aktarılma sürecidir. Organizmaların çeşitli yöntemlerle bilgi alışverişi yapmalarına olanak tanıyan bir süreçtir. İletişim tüm tarafların üzerinden bilgi alışverişi yapılacak ortak bir dili anlamalarına ihtiyaç duyar.
İletişim bir toplulukta veya bir grupta oldukça önemlidir ve ekonomik, sosyal açıdan olmazsa olmaz bir nitelik taşımaktadır. Kişi, sosyal çevrede sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek için iletişim kurmak zorundadır. Yine iletişim hayatın vazgeçilmez bir gereğidir. Ayrıca ruhsal - bedensel ihtiyaçları gidermek için iletişim oldukça gereklidir. Toplumsal kanun ve kuralları sağlıklı bir biçimde işletebilmek için de şarttır.
İletişim Genel olarak ;
- Aile bireyleri arasında, Kişiler arasında, Kurumlar arasında; Bireysel, kitlesel iletişimi ... olmak üzere çok sayıda iletişim metotları vardır.
- Araçların kullanılmasına göre ; sözlü, araçlı iletişim olmak üzere iletişim çeşidi, tarzı, metodu mevcuttur.
İletişim’ de etkinlik derecesi tarafların ; yaş, kültür, inanç, meslek ve araçları kullanabilme kapasitesine göre değişir, iletişim hedefini bulur veya bulamaz.
Kobilerin en başta gelen etkinliklerinden biri Tanıma ve Tanışma olmalıdır. Bu kavramın yolu da iletişimden geçer. İletişim araçları; Dün sadece telefon, fax idi ama bugün görsel yayında; iletişim çağının göstergesi Bilişim olmuştur. İnternet ve tanıtım CD leri ile Fuar imkanları başta gelir.
En eski ve basit iletişim aracı olan kartvizit, tanıtıcı broşür, prospektüse takviye olarak bugün web siteleri ve CD, sosyal medya gibi araçlar öne çıkmıştır.
Süratle çoğalan ve kullanılmaya başlanan bu araçları yurtiçi ve yurtdışı Fuarlar takip eder. Fuarların belirli ve bilinçli metotla gezilmesi ; istifade oranını artırır.
Tüm bu iletişim ve tanıtım araçlarının etkinliği şu iki unsurla etkinleşir. Birincisi, firmaların iletişim ve pazarlama elemanı , ikincisi; Fiziki ve coğrafi açıdan geniş bir alanda tanıtım ,bu ikinci unsurun etkinliği Kobilerin bağlı olduğu oda ve dernekler ile mümkün olur. Ayrıca bu konuda yönetim ve kadroların birbiri ile yapacağı işbirliği; diğer firmalarla paylaşması fuar planı, internet verimli kullanılması ve tanıtım kitapçıklarının iyi dağıtılması firmalar arası tanıtımı verimli kılar .
İş dünyası ve Kobi’ler de iletişimin en kritik yönü ; Telefon , fax, e-mail, yolu ile gelen mesaj ve bilgilere ilgi gösterip göstermemesi ile orantılıdır.
Maalesef günümüzde bu tarz bilgilendirmelerin gerek ilgili kişiye iletilmemesine, gerekse ilgili kişi tarafından geri dönülmemesi şeklinde ceyran etmektedir.
Tanıtım 'la ilgili şu dörtlü Anektodu zaman zaman hatırlayalım.
·“Tanımak ve tanışmak, iletişim kurmak, paylaşmak ( süreklilik ve memnuniyet)”