Yunanistan bu kez de işkembe çorbasına gözünü dikti

Yunanistan, Türkiye'nin geleneksel yiyeceklerine ve lezzetlerini sahiplenmeye devam ediyor.

18 Şub 2026 - 16:01 YAYINLANMA
Yunanistan bu kez de işkembe çorbasına gözünü dikti
Hızlı Özet Göster Yunanistan, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden işkembe çorbasını sahiplenmek istiyor.Selanik'te başlayan süreçle Yunanistan, çorbayı "Patsas" ismiyle kendi kültürel mirası olarak tescilletmeye çalışıyor.Yunanistan Kültür Bakanlığı'nın onayından sonra dosyanın UNESCO'ya iletileceği belirtilirken, bu durum Türkiye tarafından yakından takip ediliyor. AI özetimiz yardımcı oldu mu? Bize bildirin.

Baklava, cacık, döner derken şimdi de işkembe çorbası...

Yunanistan bu kez de Türk lezzetlerinden işkembe çorbasını sahiplenen bir adım attı.

Yunan ahçılar, Türkiye'de sevilen işkembe çorbasının kendilerine ait olduğunu savundu.

Yunan basınına göre "Patsas" diye adlandırılan işkembe çorbasının "Yunan" olarak tescilletmek için Selanik'te bir adım atıldı. 

SÜREÇ İKİ YIL ÖNCE BAŞLADI

Yunanlılara göre süreç, sessiz sedasız 2 yıl önce başladı. Şu.at 2024'te detaylı bir dosya hazırlayan Yunanistan, "işkembe çorbası bizim" diyerek tescilini talep etti.

Yunan Kültür Bakanlığı işkembe çorbasını Somut Olmayan Kültürel Miras ve Kültürel İlişkiler Dairesi'ne sunuldu.

Yunanistan Kültür Bakanlığı'nın son onayından sonra dosya UNESCO'ya iletilecek.

Bugünlerde Yunanistan basınında gündeme gelen başvuru, Türkiye'den de yakından takip ediliyor.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: