Yunan medyası Kıbrıs’ı Aşil’in topuğuna benzetti: Türkiye ile savaşmak sonumuz olur
Yunan basını Atina yönetiminin Türkiye politikasını sert bir dille eleştirerek Kıbrıs üzerinden çarpıcı bir uyarıda bulundu. Analizde, olası bir çatışma halinde Yunanistan'ın büyük bir yıkımla karşı karşıya kalacağı belirtildi.
Yunan medyası Kıbrıs’ı Aşil’in topuğuna benzetti: Türkiye ile savaşmak sonumuz olur
Yunan basını Atina yönetiminin Türkiye politikasını sert bir dille eleştirerek Kıbrıs üzerinden çarpıcı bir uyarıda bulundu. Analizde, olası bir çatışma halinde Yunanistan'ın büyük bir yıkımla karşı karşıya kalacağı belirtildi.
Soykırımcı bebek katili İsrail ile ilişkilerini her geçen gün güçlendiren Yunanistan, Türkiye ile ilişkileri yumuşatmadığı için Yunan medyasından uyarı geldi. Yunanistan merkezli Geopolitico’da yayınlanan bir analiz, Atina'nın izlediği agresif politikaların Ankara'nın elini güçlendirdiğini savunurken, Kıbrıs'ı Yunanistan'ın en zayıf noktası olarak tanımlayarak “Aşil’in topuğu”na benzetti. Bu benzetme ile olası bir savaş senaryosunun Atina’nın sonunu getireceğini yazdı.
12 MİL DİRETMESİ TÜRKİYE'NİN ELİNİ GÜÇLENDİRDİ
“Kıbrıs'a saldırı olursa, bu otomatik olarak Yunanistan için de savaş anlamına gelir” başlığıyla yayınlanan analizde, Atina hükümetinin son dönemde yürüttüğü dış politika stratejisi yerden yere vuruldu. Yunan hükümetin Türkiye'ye karşı takındığı tavrın Ankara'nın bölgesel gücünü pekiştirmekten başka bir işe yaramadığı vurgulandı. Analizde, Yunan hükümetinin aldığı kararların Türkiye’nin uluslararası arenada elini güçlendirdiği şu sözlerle ifade edildi:
“Sakin sular politikası başarısız oldu ve fırtınalara yol açtı. Ankara'nın hem Ege Denizi'nde hem de Kıbrıs'ta hak iddialarını güçlendirdi. Yunanistan'ın karasularının 12 deniz miline kadar genişletilmesi ve Türkiye'nin savaş nedenini yerleştirdi” ifadelerine yer verdi.
ATİNA’NIN SONU OLACAK TOPRAKLAR: KIBRIS
Atina yönetimine yönelik çok net ve sert uyarılara yer verilen değerlendirmede, “Aşil’in topuğu her zaman Kıbrıs’tır” denilerek, Yunanistan'ın Türkiye ile Kıbrıs adası üzerinde karşı karşıya gelmesinin Yunanistan’ın sonu olacağı Yunan mitolojisi üzerinden bir örnekle vurgulandı.
| Yunan mitolojisinde bebekken annesi tarafından topuğundan tutularak ölümsüzlük nehrine batırılan Aşil’in, suya değmeyen tek noktası topuğu olduğu için büyülü korumanın dışında kalmıştı. Aşil, bu yüzden sadece topuğundan öldürülebiliyor. |
Analizde, bu mitolojik hikaye üzerinden Yunanistan'ın benzer bir ölümcül zayıflığı olan Kıbrıs'a dikkat çekildi. Kıbrıs’ta on binlerce askeri bulunan Türkiye’nin üstünlüğü karşısında Kıbrıs üzerinden bir çatışmaya girmenin Atina için intiharla eşdeğer olduğu mesajı verildi.