Yıldırım İzmir'den:"HAYDİ BİSMİLLAH" dedi
AK Parti İzmir 1'inci Bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, aday olduktan sonra ilk kez geldiği İzmir'de miting yaptı. Denizci olan Yıldırım, denizcilik terimi ile seçim çalışmasını başlatırken, "İlk günkü aşkla fundo bismillah" dedi. Yıldırım'ı eşi ve kızı da yalnız bırakmadı.
AK Parti Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda 'Efsane geri dönüyor' sloganıyla karşılandı.
'İLK GÜNKÜ AŞKLA FUNDO BİSMİLLAH"
AK Parti İzmir 1'inci Bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, aday olduktan sonra ilk kez geldiği İzmir'de miting yaptı. Denizci olan Yıldırım, denizcilik terimi ile seçim çalışmasını başlatırken, "İlk günkü aşkla fundo bismillah" dedi. Yıldırım'ı eşi ve kızı da yalnız bırakmadı.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı VIP Salonu karşısındaki alana ses sistemli ve barkovizyonlu sahne kuruldu. Miting alanında, 'AK Parti kazanırsa kimse kaybetmez', 'Hizmet aşkıyla dağları deldi eleştirdikleri tünelden ilk onlar geçti', 'Hizmetin kralı, İzmir'in yüz AK'ı', 'Hoş geldin hizmet adamı, yeniden değil kaldığımız yerden', 'İlk günkü aşkla', 'Yolların kralı, adamın kralı', 'Sizi sevdiklerinize ulaştıran bakan' pankartları açıldı.
YILDIRIM: ANT İÇTİK YEMİN ETTİK
Yıldırım’ın hedefinde terör vardı. Yıldırım, “Terör örgütü bayram dinlemedi haince yolları bombaladı, insanları hayatına kast etti. Bu mübarek toprakları asla ve asla kimseye bölmesine parçalamasına müsaade etmeyeceğiz. Bunu buradan haykırıyoruz. Bu millet tarih boyunca şer güçleriyle mücadele etmiş ve her seferinde de bu ülkenin birliğini beraberliğini kardeşliğini sağlamayı başarmıştır. İster iç ister dış destekçiler ne yaparsa yapsın kardeşliğimize zarar vermeyecektir. İşte İzmir bunu haykırmaktadır. 35 gün sonra sandığa gideceğiz. Tarih yazacağız tüm İzmir buna hazır mısınız? Hizmetlerimiz yeni başlıyor. Bu gördüğünüz eser Türkiye’nin en büyük iç hatları 2011’de var mıydı? Bu havalimanını buraya nasıl getirdiysek İzmir’i de önümüzdeki dönemde tekrar herkesin hayalindeki şehir haline getirmeye ant içtik, yemin ettik” diye konuştu.
"GENÇLER İZMİR İÇİN GELECEK HAYALİ KURMUYOR"
AK Parti adayı Yıldırım, kendi gençliğinde herkesin İzmir'e gitmeyi hayal ettiğini, ancak günümüzde gençlerin İzmir için gelecek hayali kurmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:
"Bugünden itibaren 35 günümüz var. İzmir'de yeniden destanlar yazacağız. İzmir hazır mı? Merak etmeyin hizmetlerimiz daha yeni başlıyor. Şu eser, şurada gördüğünüz eser Türkiye'nin en büyük iç hatlar havalimanıdır. 2011 yılında burada var mıydı? Şimdi Adnan Menderes'in adını şerefle taşıyan bu havalimanını buraya nasıl getirdiysek İzmir'i de önümüzdeki dönem içinde inşallah Türkiye'nin yeniden herkesin hayalindeki şehir haline getirmeye ant içtik, yemin ettik. Osmanlı'dan sonra Anadolu toprakları işgal edilirken hiç ses çıkmıyordu. Şehirler bir bir işgal ediliyor, ancak moral bozukluğu içindeki halk ne yapacağını bilemiyor. İzmir, son kale, batı'ya açılan pencereydi. İzmir, İstiklal Savaşı'nın zaferle noktalandığı yer oldu. Gençliğimizde, çocukluğumuzda herkesin hayali İzmir'e gitmekti. Üzülerek söylüyorum İzmirli gençler gelecek hayallerini artık İzmir için kuramıyorlar, başka ülkelerde şehirlerde gelecek arıyorlar. İzmir buna layık mı? İzmir'i fuarlar kenti yapmaya Türkiye'nin ekonomisinin kalbi haline getirmeye, yeşilin her tonunun yer aldığı kent haline getirmeye ant içtik. Gün sorumlu arama, hesap sorma günü değil. Bugün tekrar İzmir için hayatını, canını ortaya koyan şehitlerimizi şükranla yad etme günüdür. Allah onlardan razı olsun, mekanlarını cennet eylesin. İzmir'e beşincilik yakışmaz. İzmir'e ikincilik yakışır. Burada 3 saattir bekliyorsunuz. Sıcak demeden güneşin altındasınız. İşte ekip, işte AK Parti'nin adayları. İzmir için en güzelini yapacağız, beraber çalışacağız. İzmir'e güveniyoruz. Bizim hayallerimiz var. Binali Yıldırım ve arkadaşları İzmir'e güveniyor, size güveniyor.İzmir'in kuzeyinden güneyine doğusundan batısına bize uyku haram, dinlenmek haram, hemşehrilerimizle bir olacağız ve onların gönüllerine girmeyi başaracağız."
Yıldırım konuşmasının devamında partililerinden söz istedi. Yıldırım, “İki hafta önce İzmir’in kurtuluş yıl dönümünü kutladık. 9 Eylül sıradan bir ilin kurtuluş yıl dönümü değildir. 9 Eylül demek Türkiye Cumhuriyetinin bayrağının göndere çekildiği gündür. İzmir’in kurtuluşunu hiç kimse hafife almasın. Osmanlı’dan sonra her yer işgal edildi fakat İzmir işgal edildiği zaman tüm Anadolu ayağa kalktı. İzmir son kaleydi, batıya açılan yerdi. İstiklal savaşının sonlandığı yer de İzmir oldu.
CHP’Lİ ÇAM’A YILDIRIM CEVAP
Yıldırım, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın ‘Binali Yıldırım İzmir’e ne yüzle geliyor?’ açıklamasına da cevap verdi. Yıldırım, “ İzmir’in kuzeyinden güneyine doğusunda batısına 35 gün boyunca bize uyku, istirahat haram. Hemşerilerimizle bir olacağız onların gönlüne gireceğiz. Rakip partinin milletvekillerinden biri ‘bakan İzmir’e hangi yüzle geliyor?’ demiş. Bakan İzmir’e eserleriyle geliyor. İzmir’in her köşesine bakın eserlerimizi göreceksiniz. Sadece bir tanesini söyleyeyim; Konak tünelini yaptırmamak için ellerinden geleni arkalarına koymadılar. Ama tüneli açtığımızda ilk onlar geçti. Varsın olsun. Bizim hizmetlerimizi particilikle değil tüm İzmirliler, hak için halk içindir. Hep böyleydi bundan sonra da böyle olacak. Çünkü bizim doğal liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Denizcilik terimiyle sesleniyorum; İlk günkü aşkla funda bismillah diyor iş başı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
"BİZDE HİZMET YARIM KALMAZ"
Binali Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda gerçekleştirdiği mitingin ardından ilçe gezilerine başladı. Yıldırım, daha sonra geçtiği Menderes ilçesinde, partisinin ilçe başkanlığı binasının önünde vatandaşlarla bayramlaştı, seçim otobüsünün üzerinden konuşma yaptı. Yıldırım, AK Partili Bülent Soylu'nun belediye başkanı olduğu ilçede yerel seçimde söz verdikleri doğalgazın Ekim ayı başında evlere verilmeye başlanacağını belirterek, "Biz ne dediysek o. Bizde hizmet yarım kalmaz. Desteğinizle daha da büyüyeceğiz" dedi. Yıldırım, daha sonra Torbalı'da vatandaşlarla buluştu.