Yargıtay’dan Palu Ailesi davasında karar

Yerel mahkemenin hükümleri hukuka uygun bulundu. T.U’in müebbet hapis cezası onandı.

05 Ağu 2026 - 18:50 YAYINLANMA
Yargıtay’dan Palu Ailesi davasında karar

Kamuoyunda “Palu Ailesi davası” olarak bilinen ve Melike Tahnal’ın ölümüyle ilgili görülen davada Yargıtay son incelemeyi tamamladı. Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararlar, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından reddedilen istinaf başvurularının ardından Yargıtay’a taşınmıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanık T.U’in maktule ispirto içirdiğinin sabit olduğunu belirterek eylemin olası kastla öldürme kapsamında değerlendirilmesinde kanuna aykırılık bulunmadığını vurguladı. Bu kapsamda T.U. hakkında verilen müebbet hapis cezası onandı.

Daire, nitelikli cinsel istismar ve diğer sanıklar hakkında cinayete iştirak yönünden kesin delil elde edilemediğini belirterek beraat kararlarını yerinde buldu. Böylece dava dosyası kesin olarak karara bağlandı. (İLKHA)

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: