Ukrayna'nın Jıtomir bölgesi füze ve İHA saldırısının ardından sarsıldı

Video. Rusya'nın füze ve İHA saldırıları Ukrayna'nın Jitomir bölgesini vurdu; bir kişi öldü, 10 kişi yaralandı, çok sayıda ev ve kamu binası tamamen yıkıldı.

03 Nis 2026 - 22:38 YAYINLANMA
Ukrayna'nın Jıtomir bölgesi füze ve İHA saldırısının ardından sarsıldı

Ukrayna, Cuma günü Kiev'in kuzeybatısındaki Jitomir bölgesinin Rus füze ve insansız hava aracı saldırısına hedef olduğunu, saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin de yaralandığını açıkladı; bu sırada acil müdahale ekipleri moloz yığınları ile hasar gören mahallelerde arama çalışmaları yürütüyordu.

Yerel yetkililer, ülke genelindeki daha geniş çaplı saldırı dalgasının parçası olan bu bombardımanda 18 evin yıkıldığını, yaklaşık 100 konut ile 55 kamu ya da idari binanın hasar gördüğünü bildirdi.

Associated Press'in haberine göre Jitomir'e yönelik saldırı, 3 Nisan'da Ukrayna genelinde en az sekiz kişinin ölümüne yol açan daha geniş kapsamlı Rus bombardımanının bir parçasıydı. Ukraynalı yetkililer, Moskova'nın giderek daha fazla gündüz saatlerinde saldırı düzenleyerek hayatı felce uğratmayı, kritik altyapıya zarar vermeyi ve cephe hattının gerisinde de korku yaymayı hedeflediğini söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, gece boyunca ve Cuma gününe kadar yaklaşık 500 insansız hava aracı ve füzenin fırlatıldığını, birçok bölgede kısmi elektrik kesintileri yaşandığını belirtti. Jitomir'de kurtarma ekipleri enkaz kaldırma ve hasarlı, riskli binaları kontrol etme çalışmalarını sürdürürken, Kiev Batılı müttefiklerinden daha fazla hava savunma sistemi ve destek talebini yineledi.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: