UEA Başkanı Fatih Birol'dan dizel fiyatları uyarısı
Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, ABD/İsrail-İran Savaşı'nın ardından dizel fiyatlarının savaş öncesine göre yaklaşık iki katına çıktığını belirterek, bu artışın kısa sürede dünya genelinde enflasyonu yukarı çekebileceği uyarısında bulundu. Birol, Çin'in kritik mineraller üzerindeki etkisine de dikkat çekti.
02 Eki 2026 - 15:01
YAYINLANMA
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, küresel enerji piyasalarında savaşın etkisiyle yeni bir döneme girildiğini belirterek, yükselen dizel fiyatlarının dünya ekonomisi üzerinde yeni bir baskı oluşturabileceğini söyledi. Birol, özellikle ulaştırma ve tarım sektörlerinde kullanılan dizelin fiyatındaki artışa dikkat çekti.
28 Şubat'ta başlayan ABD/İsrail-İran Savaşı sonrasında küresel enerji piyasalarında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Birol, savaşın başlangıcında dünyanın en büyük enerji krizlerinden biriyle karşı karşıya kalındığını ifade etti.
YORUMLAR
İLGİNİZİ
ÇEKEBİLİR