Türkiye ile Gine arasında ekonomik iş birliği gündemi: Müteahhitlik ve yatırımlar öne çıktı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da Gine Şehircilik, Emlak ve Bölgesel Kalkınma Bakanı M. Mohamed Lamine Sy Savané ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve büyük ölçekli projelerde iş birliği imkanlarını ele aldı.

17 Haz 2026 - 14:01 YAYINLANMA
Türkiye ile Gine arasında ekonomik iş birliği gündemi: Müteahhitlik ve yatırımlar öne çıktı

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara’da düzenlenen İnşaat Zirvesi Türkiye 2026 kapsamında Gineli mevkidaşı ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Görüşmede, Türkiye ile Gine arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, yatırım fırsatlarının artırılması ve müteahhitlik sektörünün rolü değerlendirildi.

500 milyon dolarlık ticaret hedefi vurgulandı

Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılında Gine’ye yaptığı ziyaret kapsamında ortaya konulan 500 milyon ABD doları ticaret hacmi hedefi doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Görüşmede özellikle Gine’de planlanan Simandou Projesi başta olmak üzere konut, liman ve altyapı yatırımlarında Türkiye müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarının üstlenebileceği rolün ele alındığı ifade edildi. Bu kapsamda, Gine’ye Türkiye müteahhitlik heyeti ziyareti gerçekleştirilmesi konusunda mutabakata varıldığı kaydedildi.

Ticaret, konut, tarım, madencilik ve enerji alanlarında iki ülke arasında önemli iş birliği fırsatlarının bulunduğu belirtilirken, Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması’nın da gündeme alınması yönünde ortak irade ortaya konuldu. (İLKHA)

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: