Trump: israil ve Lübnan 10 günlük bir ateşkeste mutabık kaldı
ABD Başkanı Trump, "israil ve Lübnan, 10 günlük bir ateşkes konusunda mutabık kaldı." açıklamasını yaptı.
16 Nis 2026 - 20:10
YAYINLANMA
ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, siyonist rejim ile Lübnan arasındaki geçici ateşkes anlaşmasını duyurdu.
Trump, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn ve siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ayrı ayrı telefonda görüştüğünü ve bunların ardından ateşkes için gerekli ortamın oluştuğunu belirtti.
Trump, "Bu iki lider, ülkeleri arasında barışı sağlamak amacıyla saat 17.00'de (TSİ 24.00) 10 günlük bir ateşkesi resmen başlatacakları konusunda mutabık kaldılar." dedi.
Netanyahu ve Joseph Avn'I yakın zamanda Beyaz Saray'a davet edeceğini belirten Trump, bu hafta Washington'da iki ülke temsilcileri arasında gerçekleştirilen müzakerelerin çok verimli geçtiğini kaydetti.