Trump: İran’ın uzlaşı teklifini reddettik
ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılması karşılığında İran’ın sunduğu uzlaşı teklifini kesin bir dille reddederek, Tahran’a karşı tarihin en büyük ablukasını uyguladıklarını ve bu hamleyle İran’ın mali kaynaklarını tüketmeye başladıklarını açıkladı.
26 Eyl 2026 - 22:50
YAYINLANMA
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin Katar aracılığıyla Washington’a 7 günlük “kesin” bir eylem planı sunduklarını duyurmasına karşılık Trump, İran’ın Boğazı kapatma planının kendi aleyhine döndüğünü vurguladı.
Küresel gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Trump, Küba’ya yönelik askeri operasyon ihtimalini reddederek “askeri güce ihtiyaç duyacağımızı sanmıyorum” dedi. Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin olarak ise sert kış gelmeden tarafların anlaşmaya varmasını umduğunu, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmesinde Patriot hava savunma sistemleri konusunu olumlu bir çerçevede ele aldıklarını kaydetti. (İLKHA)
YORUMLAR
İLGİNİZİ
ÇEKEBİLİR