Tel Aviv'de 7 Ekim'den beri ilk Onur Yürüyüşü düzenlendi

Video. 12 Haziran'da Tel Aviv Onur yürüyüşüne binlerce kişi katıldı; kentin sahili, eşitliğin sınırlı kaldığı bölgede gökkuşağı bayrakları, müzik ve daha fazla LGBTQ+ hakkı çağrılarıyla doldu.

13 Haz 2026 - 17:50 YAYINLANMA
Tel Aviv'de 7 Ekim'den beri ilk Onur Yürüyüşü düzenlendi

Katılımcılar gökkuşağı bayrakları salladı, müzikle dolu araçların eşliğinde dans etti ve eşitlik ile kapsayıcılık için sürdürülen çabalara devam edilmesi çağrısında bulundu. Yetkililere göre etkinliğin güvenliğini sağlamak için binden fazla polis ve gönüllü görevlendirildi. Pek çok katılımcı için geçit töreni, siyasi gerilimler, savaş ve LGBTQ+ bireylere yönelik artan düşmanlık endişeleriyle geçen birkaç yılın ardından hem bir kutlama hem de dayanıklılık ifadesiydi.

İsrail’de aktivistler, LGBTQ+ bireylerin parlamentoda ve orduda görev almak da dahil olmak üzere kamusal yaşamda açık kimlikle yer alabildiğine dikkat çekti; bölgenin büyük bölümünde hâlâ istisna sayılan bir durum. Ancak, kampanya yürütenler önemli zorlukların sürdüğünü söylüyor. Bazı katılımcılar homofobik istismara maruz kaldıklarını anlatarak hukuki ve toplumsal eşitliğin hâlâ tam olarak sağlanamadığını savundu. Dini partiler ise İsrail toplumundaki daha geniş tartışmaları da yansıtan birçok LGBTQ+ hakları girişimine karşı çıkmayı sürdürüyor.

Bu tablo karşısında Tel Aviv’deki yürüyüşçüler, görünürlük, kabul ve bireysel özgürlükleri teşvik ederken eşit muamele taleplerini yinelemek için yıllık etkinliği kullandı.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: