Somali de Türk askeri üssünün önünde intihar saldırısı girişimi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Türk askeri eğitim üssü önünde bir kişi intihar saldırısında bulunmak istedi. Güvenlik görevlileri tarafından fark edilen saldırgan etkisiz hâle getirildi. Kaynak: Türk askeri üssünün önünde intihar saldırısı girişimi

23 Haz 2020 - 10:33 YAYINLANMA
Somali de Türk askeri üssünün önünde intihar saldırısı girişimi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Türk askeri eğitim üssü önünde bir kişi intihar saldırısında bulunmak istedi. Güvenlik görevlileri tarafından fark edilen saldırgan etkisiz hâle getirildi.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, TURKSOM Askeri Eğitim Üssü'nde öğrenci seçmeleri sırasında kalabalığa karışan bir intihar eylemcisinin fark edilerek vurulduğunu belirtti.

"Bir sivilin hayatını kaybettiğine ilişkin bilgi aldık"

Yılmaz, "İlk gelen bilgilere göre, eylemci kalabalığın arasından ayrılarak içeri girmeye çalıştı ve Somalili askerlerin 'dur' ihtarına uymayınca vuruldu. Bu sırada patlama yaşandı. Bir sivilin hayatını kaybettiğine ilişkin bilgi aldık." dedi.

 

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Terör örgütü Eş-Şebab, sık sık güvenlik güçlerini ve sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırılar düzenliyor.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: