"Sayıştay Raporlarının Emekçilere Baskı Değil, Sorun Çözme Aracı Olması Gerektiriyor"

Karşıyaka Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Ünal, Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent AŞ bünyesinde çalışan ve yaklaşık 7 aydır maaşlarını alamayan işçilerin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

27 Şub 2026 - 12:09 YAYINLANMA
12 Mar 2026 - 14:29 GÜNCELLEME
"Sayıştay Raporlarının Emekçilere Baskı Değil, Sorun Çözme Aracı Olması Gerektiriyor"

Karşıyaka Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Ünal, Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent AŞ bünyesinde çalışan ve yaklaşık 7 aydır maaşlarını alamayan işçilerin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin bir açıklama yaptı. Ünal, belediye birimlerinde görev yapan Kent AŞ çalışanlarının lokanta, sosyal tesis ve restoranlara gönderilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı ve bu uygulamanın çalışma barışını zedelediğini, çalışanlar üzerinde yıldırma etkisi oluşturduğunu kaydetti.

Ünal, ekonomik olarak zor durumda bulunan emekçilerin görev yerlerinin değiştirilmesinin idari bir düzenlemenin ötesinde ciddi bir mağduriyet doğurduğunu belirtti. Sayıştay raporları gerekçe gösterilerek hayata geçirilen bu tasarrufun doğru olmadığını dile getirdi. Sayıştay raporlarının kamu idarelerine yol göstermek ve mali disiplini sağlamak amacı taşıdığını hatırlatan Ünal, hiçbir denetim raporunun maaşını alamayan çalışanlar üzerinde baskı oluşturacak uygulamalara gerekçe yapılamayacağını söyledi.

Ünal, "Gerçek sorumluluk, raporları gerekçe göstermek değil; çalışanların alın terini koruyacak yönetim iradesini ortaya koymaktır. Maaşını alamayan personelin görev yerinin değiştirilmesi çalışma barışını zedeler ve kamu vicdanını rahatsız eder" dedi.

Karşıyaka Belediyesi yönetimine çağrıda bulunan Ünal, Kent AŞ çalışanlarının biriken maaşlarının ivedilikle ödenmesi, personelin ekonomik ve psikolojik olarak yıpranmasına neden olacak uygulamalardan vazgeçilmesi ve çalışma barışını sağlayacak kalıcı çözümlerin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini ifade etti. Ünal, AK Parti grubu olarak emekçilerin haklarının takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek, hiçbir çalışanın mağdur edilmesine sessiz kalmayacaklarını sözlerine ekledi. Sayıştay raporlarının emekçilere baskının değil, çözüm üretmenin gerekçesi olması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: