Savaş yorgunu Gazze'de Filistinliler Kurban Bayramı'nı enkaz arasında kutladı

Video. Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler, 27 Mayıs’ta Kurban Bayramı’nı savaşın gölgesinde karşıladı; Han Yunus ve Gazze kentinin ağır hasarlı bölgelerinde namaz kıldı.

27 May 2026 - 15:50 YAYINLANMA
Savaş yorgunu Gazze'de Filistinliler Kurban Bayramı'nı enkaz arasında kutladı

İbadet edenler, aileler İslam’ın en önemli bayramlarından birini kutlamaya çalışırken, harabeye dönmüş binaların ve enkaz yığınlarının yanına seccadelerini serdi. Bölge sakinleri, yıllar süren çatışmalar, yerinden edilmeler ve kayıpların ardından, geleneksel olarak bayrama eşlik eden o şenlikli havanın yok olduğunu söyledi. Han Yunus’tan Mahmud Sakir, bölgede süren şiddet içinde yaşam mücadelesi veren siviller arasında yaygın bir çaresizlik ve yas hali yaşandığını anlatarak, “Bayram yok” dedi.

Kurban Bayramı olarak bilinen İd el-Adha, genellikle İslam dünyasında aile buluşmalarını, hediyeleri ve paylaşılan yemekleri beraberinde getirir. Gazze’de ise birçok aile, artık yalnızca hayatta kalmaya çalıştıklarını söylüyor. Torunuyla birlikte Gazze kentindeki bayram namazına katılan Ayda el-Benna, çocuklarının öldürüldüğünü, bu yüzden bayramın kendisi için artık hiçbir anlam taşımadığını dile getirdi.

Her iki kentten gelen görüntülerde, yıkıntılarla çevrili sokakların yakınında birkaç balon dışında bayrama dair pek az iz görülüyordu. Yıllar önce şiddetin tırmanmasından bu yana süren savaş, Gazze’nin altyapısının büyük bölümünü yerle bir etti ve nüfusun geniş kesimlerini yerinden etti.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: