Rusya’nın en büyük petro-kimya tesisinde yangın

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti sınırları içinde yer alan ve ülkenin en büyük petro-kimya tesislerinden biri olan Nijnekamskneftehim’de yangın çıktığı bildirildi.

31 Mar 2026 - 16:40 YAYINLANMA
Rusya’nın en büyük petro-kimya tesisinde yangın

Nijnekamskneftehim tarafından yapılan yazılı açıklamada, Nijnekamsk şehrindeki tesiste meydana gelen yangına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğü, tesis çalışanlarının ise güvenli alanlara tahliye edildiği ifade edildi.

Yangının çıkış nedenine dair ayrıntı paylaşılmazken, olayın çevre açısından herhangi bir tehdit oluşturmadığının tespit edildiği belirtildi.

Rus basınında yer alan haberlere göre, tesiste meydana gelen güçlü bir patlamanın ardından yangının çıktığı belirtiliyor. (İLKHA)

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: