Rusya'da lojistik merkezlerine İHA saldırısı: 10 yaralı

Rusya'nın güneyindeki Krasnodar ve Nevinnomıssk kentlerinde, e-ticaret şirketi Wildberries'e ait iki lojistik merkezine insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendi. Saldırılarda 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

22 Tem 2026 - 10:50 YAYINLANMA
Rusya'da lojistik merkezlerine İHA saldırısı: 10 yaralı

Wildberries'in kurucusu ve Üst Yöneticisi Tatyana Kim, yaptığı yazılı açıklamada, gece saatlerinde şirketin Krasnodar ve Nevinnomıssk'taki lojistik merkezlerinin hedef alındığını duyurdu.

Kim, saldırının ardından çalışanların kısa sürede tahliye edildiğini belirterek, ilk belirlemelere göre yaralıların bulunduğunu ve gerekli tüm desteğin sağlanacağını ifade etti.

Krasnodar Bölge Valisi Veniamin Kondratyev ise bölgenin gece boyunca yoğun İHA saldırısına maruz kaldığını açıkladı.

Kondratyev, Krasnodar'daki Wildberries lojistik merkezinde 10 kişinin yaralandığını, bunlardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu ve hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Vali Kondratyev, saldırının ardından lojistik merkezinde meydana gelen hasarın giderilmesi ve çıkan yangının söndürülmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Öte yandan Kondratyev, Armavir kentinde İHA parçalarının bir işletmenin bulunduğu alana düşmesi sonucu bir çalışanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca İHA parçalarının Krasnodar'da iki apartmana, Dinskaya yerleşiminde ise iki eve isabet ettiği belirtildi. (İLKHA)

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: