ÖZEL | Romelu Lukaku gerçeğini açıkladı: 'Bunu Napoli için yaptı!' Fenerbahçe'nin yeni transferi için çarpıcı yorum...
Fenerbahçe, Napoli'den Romelu Lukaku'yu renklerine bağladı. Yıldız golcünün geçen sezon neden sakatlandığı ortaya çıktı. Big Rom'u kariyeri boyunca yakından...
Fenerbahçe, Mason Greenwood'un ardından Romelu Lukaku'yu da renklerine bağladı ve kadrosunu daha da güçlendirdi. Belçikalı gazeteci Yanko Beeckman, Fanatik'in Fenerbahçe muhabiri Samet Çayır'ın sorularını yanıtladı. Oğuz Çetin'in, dün FB TV'de Lukaku'nun Napoli'de tam iyileşmeden oynadığını söylemesinin hatırlatılması üzerine Belçikalı muhabir, "Oğuz Çetin haklı. Bu kesinlikle doğru. O, Napoli’ye yardım etmek istiyordu. Antrenmanlara çok erken başladı ve evet, ondan sonra yeni bir sakatlık geçirdi. Yani Napoli adına sahada olmak için kendisini kesinlikle zorladı. Bu da kendisi için daha fazla soruna neden oldu." dedi.
'Fenerbahçeli taraftarların endişelenmesine gerek yok'
Beeckman konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti: "Fenerbahçe taraftarlarının endişelenmesine gerek yok. Big Rom, son Dünya Kupası'nda vücudunu çok iyi tanıyan biriyle çalıştı, hiçbir risk almadı ve Belçika'nın çok ünlü bir rehabilitasyon merkezi olan Move to Kyor'daki ekiple çalışıyor. Hatta Mass Helicon Beltrason da işinde gerçekten en iyiler arasında. Bu yüzden bence endişelenmelerine gerek yok.
'Avrupa'nın en üst seviyesinde oynamak istiyordu'
Big Rom'u çok yakından tanıyan gazeteci ayrıca oyuncunun Türkiye ve İstanbul tercihi ile ilgili de şunları söyledi: "Türkiye ile duygusal bir bağı olması, bu transfere yardımcı oldu. Ancak bir o kadar önemli olan bir diğer husus da, onun kupalar kazanmak için oynamak istemesi. Romelu Avrupa'da ve Avrupa'nın en üst seviyesinde oynamak istiyordu.
'MLS'ten ve Suudi Arabistan'dan da teklifler almıştı'
Ayrıca MLS'ten ve Suudi Arabistan'dan da teklifler almıştı. Ama Belçika milli takımını da göz önünde bulundurarak, Avrupa'da büyük bir kulüpte oynamak istiyordu. Yani evet, bence Fenerbahçe'yi büyük bir kulüp olarak görmesinin ve kupa kazanmak istemesinin ana nedeni bu. Fenerbahçe'de şampiyonluk istiyor."
'Hedeflerinden biri de Türkiye'de gol kralı olmak'
Lukaku'nun hırslı Kaç gol atacağını bilmiyorum, ama hedefleri her zaman çok yüksek ve eminim ki hedeflerinden biri de Türkiye Ligi’nin gol kralı olmak. Dusan Vlahovic ve Victor Osimhen gibi başka büyük oyuncular da olsa da, Lukaku gol kralı olmak için elinden geleni yapacaktır.
'Lukaku baskıyla başa çıkabilir'
"Fenerbahçe uzun zamandır şampiyon olamıyor. Takım son yıllarda ciddi şekilde baskı altında. Sence Big Rom bu baskıyla baş edebilir mi?" sorusu üzerine ise Belçikalı gazeteci, "Evet. Elbette baskıyla başa çıkabilir. Chelsea, Manchester United gibi Avrupa’nın en büyük kulüplerinde oynadı; Napoli’yi de bu listeye ekleyebilirim. Yani, baskı altında olmanın ve takım için önemli olmanın ne demek olduğunu bilen bir oyuncu varsa, o da Lukaku'dur. Oynadığı hemen hemen her kulüpte bunu başardı, Belçika milli takımında da başardı ve eminim ki Fenerbahçe için de aynısını yapacaktır." cevabını verdi.