ÖZEL | 'Fenerbahçe sevgisi dedemden geliyor!' Slavia Prag maçı öncesi marş söyleyen genç müzisyen konuştu...

Fenerbahçe ile Slavia Prag arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 3. hafta maçı öncesinde sahada Fenerbahçe marşını söyleyen 11 yaşındaki Eliz, ilk olarak...

22 Eki 2026 - 11:01 YAYINLANMA
ÖZEL | 'Fenerbahçe sevgisi dedemden geliyor!' Slavia Prag maçı öncesi marş söyleyen genç müzisyen konuştu...

Fenerbahçe-Slavia Prag maçı öncesinde altı ortaokul öğrencisi, UEFA Şampiyonlar Ligi marşından önce sahada Fenerbahçe marşını çaldı ve söyledi. Altı genç müzisyenin performansı takdir edilirken özellikle marşı seslendiren 11 yaşındaki Eliz, sosyal medyada viral haline geldi. Genç müzisyen, ilk olarak ailesinin aracılığıyla FANATİK'in Fenerbahçe muhabiri Samet Çayır'a konuştu.

'Sadece iki kez provaya gittik'

İlk önce kendisini tanıtan ve eğitim hayatından bahseden Eliz, "11 yaşındayım, keman öğrencisiyim. Aynı zamanda da korodayım. Sahne öncesinde sadece iki kez provaya gittik. Tabii provalar haricinde de hocalarımız bizi iyi çalıştırdı." dedi.

'Sahnedeki rahatlığımda drama eğitiminin de etkisi var'

Küçük yaşına rağmen binlerce taraftar önünde nasıl bu kadar rahat ve öz güvenli durduğunun sorulması üzerine ise genç müzisyen, "Aynı zamanda drama alanında da eğitim alıyorum. Çok kez farklı rollerde sahneye çıktım, hafta sonlarını da özel drama kurslarında değerlendiriyorum. O yüzden alışkınım. Sahnedeki rahatlığımda drama eğitiminin de etkisi var. Ayrıca 6 yaşından beri piyano çalıyorum ve şimdiden farklı alanlarda çok kez sahneye çıktım. Taraftarların o anki muhteşem coşkusu ve marşa katılımı da beni ayrıca motive etti." sözlerini sarf etti.

'Hayalim, şampiyon olduğumuzda yine bu marşı söylemek'

Eliz ayrıca Fenerbahçeli olma hikâyesini de şu sözlerle anlattı: "Aslında bu sevgi dedemden geliyor. Hiçbir maçı kaçırmaz ve izlerken de çok heyecanlanırdı. Maçlardan sonra tüm yorumcuları bile izlerdi. Hayalim bu sezon Fenerbahçe şampiyon olduğunda yine o muhteşem taraftarla birlikte marşımızı coşkuyla söylemek."

UEFA, altı müzisyene izin verdi

Fenerbahçe-Slavia Prag maçı öncesi Bilfen Filarmoni Orkestrası’nda altı genç müzisyen çok beğenilen bir performans sergiledi. Genç müzisyenlerin isimlerinin Eliz Dağdağan, Esmenil Topçu, Teoman Sözer, Ela Çıkım, Bahar Ordu ve Eylül Elif Duruk olduğu öğrenildi. 6, 7 ve 8. sınıftan oluşan ekibin, 2. sınıftan beri eğitim aldığı belirtiliyor. Orkestranın bin kişi olduğu ancak UEFA kuralları gereği maç öncesinde sahaya maksimum altı öğrenci çıkabildiği de gelen bilgiler arasında.

Bilfen Filarmoni Orkestrası'nın özelliği ise Türkiye'de İlköğretim düzeyindeki öğrencilerden kurulu ilk ve tek Filarmoni Orkestrası olması. Ayrıca Berlin Filarmoni Sahnesi’nden davet alan ilk Türk okulu unvanına sahip oldukları bildiriliyor. Bilfen Okulları’nın Başkan Vekilliği görevini ise Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Öztürk üstleniyor.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: