NATO Zirvesi öncesi Varşova’da panel
Varşova’da düzenlenen panelde küresel istikrarsızlık ve çatışma ortamının Ankara’daki NATO Zirvesi’ni müttefikler için kritik bir dönüm noktası haline getirdiği belirtildi.
13 May 2026 - 22:50
YAYINLANMA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Polonya’nın başkenti Varşova’da Doğu Araştırmaları Merkezi (OSW) iş birliğiyle “NATO’nun Geleceği ve Polonya-Türkiye Savunma İşbirliği” başlıklı panel düzenledi. Açıklamada, Temmuz 2026’da Ankara’da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi’nin müttefikler arasında birlik, uyum ve dayanışmayı güçlendirmek için kritik bir dönüm noktası olacağı vurgulandı.
Panelde, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Orta Doğu’daki artan çatışmaların belirsizliği artırdığına dikkat çekildi. Türkiye’nin NATO’ya kuruluşundan bu yana sunduğu katkılar ve ittifak içindeki stratejik rolü ele alınırken, NATO’nun müttefikler için sağladığı güvenlik şemsiyesinin önemi öne çıkarıldı. (İLKHA)
YORUMLAR
İLGİNİZİ
ÇEKEBİLİR