Mersin’de mart ayında ihracatta kimyevi maddeler, demir ve meyve-sebze ön planda

Akdeniz İhracatçı Birlikleri verilerine göre, mart ayında Mersin’de en çok ihracat yapan sektörler kimyevi maddeler, demir ve demir dışı metaller ile yaş meyve-sebze oldu.

02 Nis 2026 - 20:50 YAYINLANMA
Mersin’de mart ayında ihracatta kimyevi maddeler, demir ve meyve-sebze ön planda

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından açıklanan mart ayı verilerine göre, Mersin’in ihracatı 1 milyar 815 milyon dolara ulaştı.

Türkiye genelinde ihracata katkısı yüzde 9,3 olarak ölçülen Mersin’de, en çok ihracat yapan sektörler kimyevi maddeler ve mamulleri, demir ve demir dışı metaller ile yaş meyve ve sebze olarak belirlendi.

Verilere göre, mart ayında Mersin’den en çok ihracat yapılan ülkeler sırasıyla İtalya, Romanya, Malta, İspanya ve Irak oldu.

Aynı dönemde ihracatını en çok artıran pazarlar ise Malta, İspanya ve İtalya olarak kayda geçti.

AKİB yetkilileri, ihracat rakamlarının artırılmasında üyelerin katkısının büyük olduğunu belirterek, firmaları bölgesel iş birlikleri ve yeni pazar araştırmalarına devam etmeye davet etti.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: