Memur-Sen, Hazine Bakanlığı'nın önünde gelirde adalet, ücrette denge, kamuda çalışma barışı istedi

Memurlara 2026'nın ilk zamlı maaşı aldığı gün meydanlara çıktıklarını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çıktığı kürsüden Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde yapılan zammın yetersiz olduğunu tekrarladı.

15 Oca 2026 - 13:08 YAYINLANMA
Memur-Sen, Hazine Bakanlığı'nın önünde gelirde adalet, ücrette denge, kamuda çalışma barışı istedi
Hızlı Özet Göster Memur-Sen üyeleri, gelirde adalet ve ücret dengesizliklerine dikkat çekmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde toplandı.Genel Başkan Ali Yalçın, artan yaşam maliyetleri karşısında alınan maaş zammının yetersiz olduğunu vurguladı.Yalçın, toplu sözleşme sürecine yapılan duyarsızlığa ve kamuda çalışma barışının bozulmasına tepki gösterdi. AI özetimiz yardımcı oldu mu? Bize bildirin.

Memur-Sen üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde açıklama yaptı.

Ankara'da Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) üyeleri, gelirde adalet taleplerine ilişkin, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde açıklama yaptı.

Grup adına basın açıklamasını, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın gerçekleştirdi.

SAYYENEN ZAM TALEBİ

Memur-Sen, Hazine Bakanlığı'nın önünde gelirde adalet, ücrette denge, kamuda çalışma barışı ve seyyanen zam istedi 

"TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI"

Ali Yalçın, toplu sözleşme sürecinde hakem heyetinin duyarsız davrandığını, artık tahammüllerinin kalmadığını belirterek, "Memurla karşı ilk maaş gününde, aynı işi yapan farklı statüdeki arkadaşlardaki adaletsizliğin ne kadar belirginleştiğini görüyoruz. Gelir dağılımı bozuluyor. Kamuda çalışanların arasında farkın açılması adaletsizliğini konuşmak için sorumlu bakanlığın önündeyiz. Derdimiz ekmeğinizdir. Mücadelemiz masada sesimizi duymayanlara, sesimizi sahada duyurmamızdır. Maliyedekiler bütçeyi denkleştirdiler ama memurların bütçesini hesaba katmadılar. Hakem Heyeti gerçekleri görmedi. Süte zam geldi. Kiraya zam geldi. İnsanlar tasarruf yapamıyor." dedi.

AYRINTILAR GELİYOR

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: