Mehmet Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki düşüş eğilimi sürüyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın paylaştığı beklenti anketine ilişkin yaptığı açıklamada enflasyon beklentilerindeki azalış trendinin devam ettiğine vurgu yaptı.

26 Oca 2026 - 12:24 YAYINLANMA
Mehmet Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki düşüş eğilimi sürüyor
Hızlı Özet Göster Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın beklenti anketini değerlendirdi.Şimşek, enflasyon beklentilerindeki azalış eğiliminin sürdüğünü belirtti.Ayrıntılar henüz açıklanmadı. AI özetimiz yardımcı oldu mu? Bize bildirin.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Merkez Bankası'nın paylaştığı beklenti anketini değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:

12 ay sonrası enflasyon beklentileri geçen yılın aynı dönemine göre hanehalkında 6,7 puan, reel sektörde 10,9 puan ve piyasa katılımcılarında 3,2 puan geriledi. Hanehalkı enflasyon beklentileri tüm ülkelerde enflasyon gerçekleşmeleri ve eğilimlerinin üzerindedir; bu durum ülkemize özgü değildir. Piyasanın yıl sonu için yüzde 23,2 seviyesinde olan enflasyon beklentisi hedefimizin üzerinde olsa da mevcut enflasyon düzeyine kıyasla belirgin bir iyileşmeye işaret ediyor. Ocak’ta dönemsel etkiler kaynaklı aylık enflasyonun artmasını ancak yıl genelinde dezenflasyon sürecinde sağlanacak ilerleme ile birlikte beklentilerin daha da iyileşerek fiyatlama davranışlarındaki katılıkları azaltmasını ve enflasyondaki düşüşe daha güçlü katkı sağlamasını bekliyoruz. Yapısal adımlarla desteklenen dezenflasyon odaklı politikalarımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.

AYRINTILAR GELİYOR

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: