MEB: Psikososyal destek çalışmalarını sahada aralıksız sürdürüyoruz

Millî Eğitim Bakanlığı, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan olayların ardından başlatılan psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz şekilde devam ettiğini açıkladı.

18 Nis 2026 - 12:20 YAYINLANMA
MEB: Psikososyal destek çalışmalarını sahada aralıksız sürdürüyoruz

MEB, yüzlerce rehber öğretmen ve psikolojik danışmanın görev aldığı psikososyal destek çalışmalarının hem Şanlıurfa hem de Kahramanmaraş’ta sahada sürdürüldüğünü bildirdi. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda yaşanan olayların ardından, Bakanlık koordinasyonunda krize müdahale süreci başlatıldı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ekipleri ile uzmanlardan oluşan heyetin sahada görevlendirildiği belirtildi.

Açıklamada "Merkez, il ve ilçe düzeyinde hızlı koordinasyon sağlanarak psikososyal destek süreçleri eş zamanlı olarak yürütülmeye başlanmıştır." denildi.

Şanlıurfa’da 49 uzman görev yaptı

Şanlıurfa’da olayın ardından 49 rehber öğretmen ve psikolojik danışmanın sahada görevlendirildiği bildirildi.

Açıklamada "İl genelinde oluşturulan krize müdahale ekibiyle birlikte psikososyal destek hizmetlerinin etkin şekilde yürütülmesi için planlamalar tamamlanmış ve süreç başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş’ta 70 görevli sahaya çıktı

Kahramanmaraş’ta ise okulların tatil olduğu iki günlük süreçte 70 rehber öğretmen ve psikolojik danışmanın görevlendirildiği açıklandı.

Ayrıca, kayıp yaşayan ailelere yönelik psikolojik ilk yardım çalışmaları yapıldığı, taziye ziyaretlerinin gerçekleştirildiği ve yaralı öğrenciler ile ailelerine destek sağlandığı bildirildi.

Okullarda destek süreci devam edecek

Gelecek hafta itibarıyla 20 alan uzmanının daha sahada görev alacağı belirtilerek, çalışmaların eğitim ortamına dönük olarak sürdürüleceği ifade edildi.

Açıklamada "Öğretmen, idareci ve velilere yönelik psikososyal destek çalışmaları sürdürülecektir." denildi.

700 rehber öğretmen sahada

Bakanlık, ülke genelinde travma alanında uzman 89 rehber öğretmen ve toplamda 700 rehber öğretmen ile destek hizmetlerinin kesintisiz devam ettiğini duyurdu. (İLKHA)

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: