Maraş çöreğine, AB'den coğrafi işaret tescili

Ramazan sofralarının da vazgeçilmez lezzeti Maraş çöreği, AB'den coğrafi işaret tescili alarak koruya alındı. Artık bu geleneksel ürün, Avrupa'da kendisine pazar bulabilecek.

01 Ara 2025 - 09:01 YAYINLANMA
Maraş çöreğine, AB'den coğrafi işaret tescili
Hızlı Özet Göster Maraş çöreği, AB'den coğrafi işaret tescili alarak koruma altına alındı.Bu tescil ile Maraş çöreği, Avrupa pazarında yer bulabilecek.Böylece AB'den tescilli Türk ürünlerinin sayısı 44'e yükseldi. AI özetimiz yardımcı oldu mu? Bize bildirin.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yayımladığı mesajla  Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi tescilli ürün sayısının 44'e yükseldiğini belirtti.

Yumaklı, NSosyal hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı.

"KAHRAMANMARAŞ'IN LEZZETLERİ SINIRLARI AŞIYOR"

Kahramanmaraş'ın asırları aşan lezzetlerinin sınırları da aşmaya devam ettiğini belirten Yumaklı, "Maraş çöreği, Çağlayancerit cevizi ve Maraş tarhanasından sonra AB tarafından tescillenen bir başka Kahramanmaraş lezzeti oldu. Böylelikle AB'den tescilli ürün sayımız 44'e yükseldi." ifadelerini kullandı.

MARAŞ ÇÖREĞİ TAŞ FIRINDA PİŞİYOR

Yumaklı'nın paylaşımında yer alan bilgilere göre Maraş çöreği, kendine özgü yapımı, taş fırında pişirilmesi ve geleneksel üretim yöntemiyle öne çıkıyor. Maraş çöreği, yüzyıllardır Ramazan sofralarının da vazgeçilmez lezzeti olarak biliniyor.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: