Makedonyalı Öğrencilerden İKÇÜ Ziyareti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Mezkezi'nin davetlisi olarak Makedonya’dan 30 öğrenci Türkiye’ye geldi.

21 Haz 2015 - 16:27 YAYINLANMA
Makedonyalı Öğrencilerden İKÇÜ Ziyareti

 

Makedonya'nın Debre ili Merkez Jupa beldesindeki Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu ve Ata Lisesi'nde okuyan öğrenciler İKÇÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Ünal Şenel'in rehberliğinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ni ziyaret etti. Konuk öğrencileri Rektör Prof.Dr.Galip Akhan makamında ağırladı. Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Turan Gökçe de görüşmede hazır bulundu. Oldukça samimi dakikaların yaşandığı toplantıda Rektör Prof.Dr.Akhan öğrencilerin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Türkiye ve Türkçe ile bağlarını koparmamış bu öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Turan Gökçe de konuk öğrencilerle Türkçe konuşarak anlaşabilmenin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek kökleri geçmişe dayanan gönül birlikteliğinin hep devam etmesini umut ettiğini dile getirdi.

 

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü başkanı Ünal Şenel; “2005 yılından itibaren Makedonya’nın farklı bölgelerinde Türkçe eğitim öğretim gören öğrencilerin başarılı olanlarının hemen her yıl Türkiye’ye gelerek tarihî ve turistik yerleri gezdiklerini belirtti. Üst düzey yöneticileri makamlarında ziyaret eden öğrencilerin çok büyük kazanımlarla ülkelerine döndüklerini; bu gezilerin öğrencileri motive ettiğini ve öğrencilerin kişisel gelişimine büyük katkısı olduğunu sözlerine ekledi. Türkçe şiirlerin de okunduğu ziyaretin ardında ten sonra Rektör Prof.Dr.Galip Akhan öğrencilere hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.  

 
 

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: