Kolombiya'da Senatör Aida Quilcue kaçırıldı
Devlet Başkanı Gustavo Petro ve siyasi liderler, Senatör Aida Quilcue’nin, Inza ve Totoro belediyelerini birbirine bağlayan yolda kurulduğu düşünülen yasa dışı bir silahlı kontrol noktasında kaçırıldığını duyurdu.
Senatör Aida Quilcue’nin salı günü Inza ve Totoro belediyelerini birbirine bağlayan yolda kaçırıldığı bildirildi.
Kaçırılma olayı, yasa dışı silahlı grupların birçok yer üzerinde hakimiyet mücadelesi verdiği Cauca’nın doğu kesiminde meydana geldi.
Devlet Başkanı Gustavo Petro ve siyasi liderler, Senatör Aida Quilcue’nin, Inza ve Totoro belediyelerini birbirine bağlayan yolda kurulduğu düşünülen yasa dışı bir silahlı kontrol noktası sırasında kaçırıldığını aktardı.
Nitekim senatörün sosyal medya hesaplarından da, yasa dışı silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalara sahne olan bir bölgede gerçekleşen bu durumla ilgili uyarı yapıldı.
Senatörün çalışma ekibi kısa süre önce yaptığı açıklamada, “Senatör Aida Quilcue ile güvenlik ekibinin Cauca’daki Inza–Totoro güzergahında kaçırıldığını bildiriyoruz. Senatörün ve ekibinin sağlık durumu hakkında bilgi alabilmek için herkesin en geniş iş birliğini göstermesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.