Katz’tan Hamas liderlerine suikast tehdidi
işgalci rejim sözde Savunma Bakanı Yisrael Katz, yurtdışındaki Hamas liderlerinin de hedefte olduğunu söyleyerek suikast imasında bulundu.
30 Eyl 2026 - 00:01
YAYINLANMA
işgalci rejim sözde Savunma Bakanı Yisrael Katz, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ve diğer askeri yetkililerle yaptığı görüşmenin ardından yayımladığı video mesajda, Kassam Tugayları komutanlarından İzzeddin el-Beyk’in hayatını kaybettiği saldırının Gazze’de süren operasyonların bir parçası olduğunu belirtti.
“Yurtdışındaki Hamas liderleri de hedefte.” diyen Katz, 9 Eylül 2025’te Katar’ın başkenti Doha’da Hamas müzakere heyetine yönelik gerçekleştirilen başarısız saldırıya atıfta bulunarak, “Bir sonraki fırsatta kurtulamayacaklar” ifadelerini kullandı.
İşgalci rejim ordusunun Gazze Şeridi’nde bir binaya düzenlediği hava saldırısında 2 kişi hayatını kaybederken, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. (İLKHA)
YORUMLAR
İLGİNİZİ
ÇEKEBİLİR