Japonya'da 'ofis sandalyesi sürme' yarışı Grand Prix, renkli görüntülere sahne oldu
Video. Japonya’daki ISU-1 Grand Prix, takımların sürücü değiştirerek seyirciyi eğlendirdiği ve 90 kilo pirinç için yarıştığı 2 saatlik bir ofis sandalyesi yarışı.
30 Mar 2026 - 10:46
YAYINLANMA
Onlarca yarışçı, tamamı ofis sandalyelerinde gerçekleştirilen 2 saatlik dayanıklılık yarışı ISU-1 Grand Prix için bu hafta sonu Japonya sokaklarını doldurdu.
Üç kişilik takımlar yarış boyunca sırayla yer değiştirirken; her biri, süre dolmadan mümkün olduğunca çok tur atmaya çalışıyor. Le Mans’dan esinlenen ama daha az ciddiyet barındıran bu yarışma, hızı, dengeyi ve bolca kahkahayı bir araya getiriyor.
2010’da başlatılan ISU-1 serisi, Japonya’da giderek yaygınlaşıyor. Mağazadan alınmış, üzerinde hiçbir değişiklik yapılmamış sandalyelerle kıyasıya yarışan takımlar ve tezahüratlarla onları destekleyen kalabalıklar yarışmaya yoğun ilgi gösteriyor.
Kazananlar ödül olarak kupa yerine, yarışın ruhuna uygun biçimde, 90 kilo pirinci eve götürüyor.
YORUMLAR
İLGİNİZİ
ÇEKEBİLİR