İZTO Başkan Adayı Zeki Yöndem Giyim Sanayicileri ile Buluştu
İzmir Ticaret Odası Başkan adayı, Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem iş dünyası temsilcileri başta olmak üzere tüm sektör bileşenleri ile bir araya gelmeye devam ediyor.Sektörel derneklerden Ege Giyim Sanayicileri Derneğini ziyaret ederek, sektör temsilcilerini dinledi projelerini anlattı.
Yöndem, Ticaret Odası Liderlik Edemiyor
İzmir Ticaret Odası Başkan adayı, Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem iş dünyası temsilcileri başta olmak üzere tüm sektör bileşenleri ile bir araya gelmeye devam ediyor.Sektörel derneklerden Ege Giyim Sanayicileri Derneğini ziyaret ederek, sektör temsilcilerini dinledi projelerini anlattı.
İZTO Başkan adayı ve KESİAD Başkanı Zeki Yöndem, 9 Nisan'da gerçekleştirilecek olan seçim çalışmalarını iş dünyasının tüm bileşenleri STK'ları ziyaret ederek projelerini ve hedeflerini anlatmaya devam ediyor. İzmir'de güçlü potansiyeli ile dikkatleri çeken Ege Giyim Sanayicilerini ziyaret ederek, sektöre ilişkin görüşlerini paylaşan Yöndem, İzmir'in bu pazarda uluslararası alanda söz sahibi olacak insan kaynağı başta olmak üzere her türlü yatırım iklimine sahip olduğunu belirterek, Ticaret Odasının bu konularda liderlik etmesi gerektiğini ancak iş dünyasının bu anlamda beklentilerine karşılık bulamadığını kaydetti.

Sektörle ilgili tasarım, markalaşma ve ihracat konusuna dikkat çeken İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan adayı Zeki Yöndem, Tekstil imalatı sanayinde teknoloji faaliyetleri, araştırma-geliştirme çalışmaları ve tasarım kapasitesi ile markalaşma rekabetin en önemli unsurlarından biri haline gelmiştir. Türkiye bu konularda çok önemli yol almıştır. Son yıllarda sektörün tasarım ve markalaşmaya ağırlık vermesi önemli bir avantajdır. Türkiye’nin bir diğer avantajı Avrupa pazarları ile etrafındaki 2-3 saat uçuş mesafesindeki pazarlara olan yakınlığı ve bu pazarlara yönelik olarak sahip olduğu lojistik olanaklardır. Burada yerel dinamiklere önemli görevler düşüyor. Ticaret Odası olarak sektörün uluslararası pazarlarda daha güçlü yer alması için özgün projelere ihtiyaç var. Bizim sektörel projelerimiz var. Derneklerimizle birlikte bu projeleri hayata geçirmeyi umuyoruz" diye konuştu.
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Atınç Abay, ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Giyim Sanayicileri olarak beklentilerini dile getirdi. Dernek Yönetim kurulu üyeleri de giyim sanayicileri olarak sektöre ilişkin görüşlerini ve Ticaret Odasından beklentilerini aktardılar.