İTB Başkanı Işınsu Kestelli yerel seçimleri değerlendirdi: “İnsanla Barışık, Mutlu Kentler İstiyoruz”
Yerel seçim sonuçlarını değerlen İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli,Bugün itibariyle önümüzde 2023 Haziran’ına kadar uzun bir seçimsiz dönem var. Küresel ekonomide istikrarsızlığın arttığı ve jeopolitik risklerin yükseldiği böyle bir dönemde Türkiye’nin kırılganlıklarını azaltıp hedeflerine yürümesi için altın değerinde önemli bir süre bu" dedi.
Yerel seçim sonuçlarını değerlen İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Bugün itibariyle önümüzde 2023 Haziran’ına kadar uzun bir seçimsiz dönem var. Küresel ekonomide istikrarsızlığın arttığı ve jeopolitik risklerin yükseldiği böyle bir dönemde Türkiye’nin kırılganlıklarını azaltıp hedeflerine yürümesi için altın değerinde önemli bir süre bu" dedi.
İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
Türkiye, uzun ve yorucu bir maratonun ardından yerel seçimlerini tamamladı;sonuçların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Siyaset kurumu iktidarıyla, muhalefetiyle gereken mesajı alıp uygun görüBugün itibariyle önümüzde 2023 Haziran’ına kadar uzun bir seçimsiz dönem var. Küresel ekonomide istikrarsızlığın arttığı ve jeopolitik risklerin yükseldiği böyle bir dönemde Türkiye’nin kırılganlıklarını azaltıp hedeflerine yürümesi için altın değerinde önemli bir süre bu.len adımları atacak, önlemleri alacaktır. Ülkemiz için önemli olan şudur: Bu nedenle, bir yandan merkezi yönetim aracılığıyla makro reformlara yoğunlaşırken diğer yandan uyumlu çalışan yerel yönetimlerle akıllı büyümeye ihtiyacımız var. Kentlerimiz, onyıllarca süren nüfus hareketleri, plansızlık ve standart dışı yapılarla yorgun düşmüş durumda. Bu nedenle bu yorgun kentleri altyapısı mükemmel hale getirilmiş, fiziki imkanlarından kültür sanata kadar her alanda insanla barışık, mutlu kentlere dönüştürmeye mecburuz. Yeni seçilen başkanlara başarılar diliyor, sorumluluklarının ağır olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum."