İstanbul’a ‘üç hilal’ stantları kurulacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik stratejisini belirleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurmaylarını sahaya sürdü.
Genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın koordinatörlüğünde kolları sıvadı. İstanbul’da il ve ilçe teşkilatlarıyla gerçekleştirilen toplantseçim propagandasının yol haritası belirlendi. AK Parti ile uyumlu yürütülecek propaganda sürecinde, ötekileştirici bir dil kullanılmaması ve toplumun her kesimini kucaklayıcı söylemle hareket edilmesi benimsendi.
Toplantıda, 31 Mart İstanbul seçimlerinin neden iptal edildiği, seçime düşen şaibeler ve yolsuzlukları, AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’a neden oy verilmesi gerektiği ve Türkiye’nin beka endişesini içeren broşürlerin hazırlanması kararlaştırıldı. Kampanya çerçevesinde İstanbul’un en işlek caddelerine üç hilal stantlarının açılması ve bu broşürlerin vatandaşlara dağıtılması ve yüz yüze iletişim kurma fırsatının yakalanması uygun görüldü. Sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin civarındaki seçmen ile sandığa gidip geçersiz oy kullanan 300 bin seçmene de odaklanılması ele alındı. Bu çerçevede kapı kapı dolaşılarak bu seçmenlere ulaşıp ikna edilmesi söz konusu olacak. Genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri iftar yemekleriyle sahaya çıktı. Sahura kadar hemşehri dernekleri, sivil toplum kuruluşlarıyla, “çay sohbetleri” ekseninde temas kurularak sıcak sohbetler gerçekleştirilmek isteniyor.
‘Biz biriz siz hepiniz’
MHP, İstanbul’da kullanılacak sloganları da yavaş yavaş netleştirmeye başladı. Bunlardan biri de hem Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü hem de CHP, İYİ Parti, HDP ve diğer bileşenlere yönelik eleştirileri de içeren, “Biz biriz, siz hepiniz” sloganı olacak. Ayrıca, “İstanbul biziz, biz İstanbul’uz” ile propaganda sürecinde seçimin iptal gerekçesini vurgulamak için, “Çok basit, çünkü çaldılar” gibi sloganlar da kullanılacak.