İngiltere'de yolcu treni raydan çıktı: 11 yaralı

East Sussex bölgesinde yaklaşık 150 yolcunun bulunduğu trenin raydan çıkması sonucu 2'si ağır 11 kişi yaralandı.

14 Ağu 2026 - 10:50 YAYINLANMA
İngiltere'de yolcu treni raydan çıktı: 11 yaralı

İngiliz Ulaşım Polisi, Haywards Heath ile Lewes arasındaki hatta seyreden yolcu treninin raydan çıktığını açıkladı.

Kazanın ardından trende bulunan tüm yolcular güvenli şekilde tahliye edilirken, yaralanan 11 kişi sağlık ekiplerince değerlendirildi. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Londra Victoria'dan Eastbourne'a giden Southern seferine ait trende yaklaşık 150 kişinin bulunduğu belirtildi. South East Coast Ambulance Service de olay nedeniyle "büyük olay" ilan edildiğini duyurdu.

Network Rail ve Southern Rail tarafından yapılan ortak açıklamada, kazanın Lewes yakınlarında meydana geldiği ve acil servis ekiplerinin bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Kazanın ardından bölgedeki tren seferleri geçici olarak durdurulurken, yolculara sefer durumlarını kontrol etmeleri ve etkilenen bölgelerde seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edildi.

Kazanın nedeninin belirlenmesi amacıyla olay yerine müfettiş ekibinin gönderildiği bildirildi. (İLKHA)

 

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: