ICE ajanının 37 yaşındaki anneyi vurduğu görüntüler basına sızdı

ABD’nin Minneapolis kentinde göçmen operasyonu sırasında 37 yaşındaki Renee Nicole Good’un bir ICE (Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza) ajanı tarafından vurularak öldürülmesine ilişkin ajanın cep telefonundan çektiği görüntüler ortaya çıktı

10 Oca 2026 - 00:10 YAYINLANMA
ICE ajanının 37 yaşındaki anneyi vurduğu görüntüler basına sızdı
Hızlı Özet Göster Minneapolis'te 37 yaşındaki Renee Nicole Good, ICE ajanı tarafından vurularak öldürüldü.Olay, göçmen operasyonu sırasında yaşanırken, yeni sızan görüntülerde ajanın kendi telefonuyla çektiği video kaydı da yer aldı.ICE yetkilileri olayın savunma olduğunu iddia etse de, sosyal medya görüntülerinden polislerin müdahale şekline dair eleştiriler yükseldi. AI özetimiz yardımcı oldu mu? Bize bildirin.

ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) polisleri, göçmenlere yönelik operasyonları sırasında ABD vatandaşı 37 yaşındaki Renee Nicole Good’u aracında silahla vurarak öldürdü.

"KENDİSİNİ VE ÇEVRESİNDEKİLERİ KORUMAK İÇİN ATEŞ ETTİ"

İç Güvenlik Bakanı Noem, ilk açıklamasında, bir kadının ICE memurlarını "ezmeye çalıştığını ve aracıyla onlara çarptığını" öne sürmüş, "Bizim bir memurumuz hızlı ve savunmacı bir şekilde hareket ederek, kendisini ve çevresindekileri korumak için ateş etti." ifadesini kullanmıştı.

ICE polislerinin operasyonlarını cep telefonları ile kayıt altına almaya çalışan civardaki vatandaşların çektiği, sosyal medyada paylaşılan bir videoda ise söz konusu sürücü kadının yolun ortasında, aracının içinde olayları izlerken bir polis tarafından zorla aracın kapısının açılmaya çalışıldığı görülmüştü.

Bunun üzerine direksiyonu kırarak kaçmaya çalışan kadın sürücüye, aracın önüne yaklaşan diğer bir ICE polisinin silahını çekerek yakın mesafeden 3 el ateş ettiği dikkati çekmişti.

ABD’DE YENİ VİDEO SIZDI: AJANIN KÜFÜRETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Renee Nicole Good'un vurulduğu olayla ilgili yeni görüntüler internete sızdı.

Ajanın kendi cep telefonuyla çektiği belirtilen video kayıtlarında, Good’un kendisini vuran memura olaydan hemen önce “I’m not mad at you (Sorun değil ahbap, sana kızgın değilim)” diye seslendiği duyuluyor.

Kayıtlarda, Good’un aracını hareket ettirmeye çalıştığı sırada silahını çeken ajanın, vurduktan sonra küfür ettiği, "f**ing b*tch" (A...K...O...) ifadesi de yer alıyor.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: