Hürmüz Boğazı’nda gemi trafiği geriledi: Geçişler 13’ten 7’ye geriledi
ABD’nin İran limanlarına yönelik deniz ablukasını yeniden başlatmasının ardından Hürmüz Boğazı’ndaki deniz trafiğinde belirgin bir yavaşlama yaşandı. Gemi geçişlerindeki düşüş, petrol, LNG, sigorta ve navlun piyasalarında yeni arz endişelerini beraberinde getirdi.
16 Tem 2026 - 08:50
YAYINLANMA
ABD ile İran arasındaki gerilimin yeniden tırmanması, enerji piyasalarındaki dalgalanmanın ardından deniz taşımacılığına da doğrudan yansımaya başladı. Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemi sayısı, ablukanın yeniden uygulanmaya başladığı ilk gün 13'ten 7'ye indi.
Sınırlı sayıdaki geçişin büyük bölümünün İran bağlantılı rotalar üzerinden gerçekleştiği belirtilirken, bu durum küresel enerji tedarik zincirleri açısından dikkatle izlenen bir gelişme hâline geldi.
YORUMLAR
İLGİNİZİ
ÇEKEBİLİR