Hizmet-İş Eğitime Destek Olmaya Devam ediyor
Hak-iş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası, 2016-2017 eğitim öğretim yılında üniversitede okuyan üyelerinin çocuklarını burs verecek. Öğrencilerin burs imkânından yararlanabilmesi için Türkiye’de bulunan üniversitelere devam etmesi, alttan dersi olmaması ya da sadece tek dersi olması şartı aranıyor.
Hak-iş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası, 2016-2017 eğitim öğretim yılında üniversitede okuyan üyelerinin çocuklarını burs verecek. Öğrencilerin burs imkânından yararlanabilmesi için Türkiye’de bulunan üniversitelere devam etmesi, alttan dersi olmaması ya da sadece tek dersi olması şartı aranıyor.
Hizmet-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Turan Karanfil, başvuruların başladığını belirterek, “Sendikamız, 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılından bu yana, üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına yaptığı eğitim yardımlarını, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında da başarıyı ödüllendiren ve öğrencilerimizin Sendikamız Hizmet-İş’e ilgi ve katkılarını arttıran bir çerçevede devam ettirme kararı almıştır. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında ( Açıköğretim ve Önlisans Hariç) Türkiye’de bulunan üniversitelere girme hakkı kazanan ve yerleştirildiği puan türünün başarı sıralamasında “İlk 200 bin içinde yer alan” üyelerimizin çocukları eğitim yardımından yararlanacaktır. Daha önceki yıllarda (Açıköğretim ve Önlisans hariç) Türkiye’de bulunan üniversitelere girmeye hak kazanan ve halen bu üniversitelerin lisans programlarına devam eden sendikamız üyelerinin çocuklarına üniversiteye girmeye hak kazandıkları yılın/dönemin yerleştirildiği puan türünün başarı sıralamasında “ilk 200 bin içinde yer almış” olmaları şartıyla “alttan dersi olmayanlar veya sadece bir dersi olanlara” eğitim yardımı yapılacaktır. Alttan birden fazla dersi olan öğrencilerin eğitim yardımı başvuruları kabul edilemeyecektir. Üniversiteye girmeye hak kazandıkları yılın/dönemin yerleştirildiği puan türünün başarı sıralamasında “ilk 200 bin içerisinde yer almamış” olmakta birlikte eğitim dönemi genel başarı ortalaması 4 üzerinden 3 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazananlar eğitim yardımından yararlandırılacaktır.Eğitim-Öğretim Yılında Türkiye’deki herhangi bir devlet üniversitesinde yüksük lisans veya doktora programına devam eden çocuklarına eğitim yardımı yapılacaktır. Belirtilen kriterlere uygun olmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır”