Güney Kore’de Kori-2 nükleer reaktörü yeniden devreye alındı

Güney Kore’de, yaklaşık 3 yıl önce işletme süresinin dolması nedeniyle kapatılan Kori-2 nükleer reaktörü, güvenlik denetimleri ve tesis iyileştirmelerinin tamamlanmasının ardından tekrar hizmete açıldı.

04 Nis 2026 - 10:50 YAYINLANMA
Güney Kore’de Kori-2 nükleer reaktörü yeniden devreye alındı

Yonhap’ın haberine göre, Busan kentinde bulunan Kori-2 nükleer reaktörü bugün itibarıyla yeniden faaliyete başladı.

Nisan 2023’te kapatılan reaktörde kapsamlı güvenlik kontrollerinin yapıldığı ve gerekli modernizasyon çalışmalarının ardından yeniden açıldığı belirtildi.

1983 yılında devreye giren ve ülkenin üçüncü nükleer reaktörü olan Kori-2’nin çalışma süresi, Güney Kore Nükleer Güvenlik ve Emniyet Komisyonu tarafından Kasım 2025’te 10 yıl uzatılmasına onay vermişti.

Nükleer enerjinin, özellikle yapay zeka teknolojilerinin büyümesiyle artan veri merkezi kaynaklı elektrik talebini karşılamada önemli rol oynaması ve Güney Kore’nin 2050 karbon azaltım hedeflerine katkı sağlaması öngörülüyor. (İLKHA)

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: