Gazze’de bir çocuk şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı

Gazze Şeridi’nin orta kesiminde daha önce düzenlenen işgal saldırısında yaralanan Filistinli bir çocuk bugün şehit oldu. Ayrıca farklı bölgelerde işgal rejiminin açtığı ateşte birçok Filistinli yaralandı.

13 Eki 2026 - 13:50 YAYINLANMA
Gazze’de bir çocuk şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, 4 yaşındaki Usame Ahmed Abid şehit oldu. Abid, yaklaşık üç hafta önce Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki ez-Zevayide beldesini hedef alan işgal saldırısında yaralanmıştı.

Bölgenin güneyinde, Han Yunus’un kuzeyinde 2 Filistinli işgal rejiminin açtığı ateşte yaralandı. Yaralananlar el-Emel Mahallesi’nde ve Hamed Sitesi çevresinde bulunuyordu. Kentteki İsra Gökdeleni yakınlarında da bir Filistinli daha işgal ateşiyle yaralandı.

Süregelen saldırılar kapsamında işgal topçusu, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyru’l-Belah kentinin doğu bölgelerini bombaladı. Ayrıca Gazze kentinin doğu bölgeleri ile kuzeydeki Beyt Lahiya’nın batısı yoğun bombardımana maruz kaldı.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nın doğu bölgelerinde işgal rejimi evleri patlatmayı sürdürüyor.

Aynı sırada Han Yunus’un kuzeyindeki Hamed Sitesi’nin güney ve doğu bölgelerinde işgal askeri araçlarından yoğun ateş açıldı. (İLKHA)

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: