Erling Haaland yazdı, Norveç turladı! Durdurulamıyor; gol atma serisi 13 maça çıktı
Erling Haaland 2026 Dünya Kupası'na golleriyle ve mücadelesiyle damga vurmaya devam ediyor. Norveç son 32 turunda Fildişi Sahili'ni Haaland'ın galibiyet...
2026 Dünya Kupası son 32 turunda Norveç ile Fildişi Sahili, Dallas'ta karşı karşıya geldi. İlk yarıyı Antonio Nusa'nın golüyle önde kapatan Norveç, 74'te Amad Diallo'nun solo golüne engel olamadı.
Karşılaşma 1-1 bitecek derken Norveç'in süper golcüsü Erling Haaland sahneye çıktı ve ülkesini 2-1 öne geçirdi. Organize atakta Patrick Berg'in servisini gole çeviren 25 yaşındaki golcü Norveç'i son 16'ya taşıdı. Vikingler'in rakibi Brezilya oldu. Norveç 1998 Dünya Kupası'nda sambacıları mağlup etmeyi başarmıştı.
AKILALMAZ GOL SERİSİ
Haberlerimizi Google'da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Erling Haaland bu kritik golle son 13 maçta 25 gole ulaştı ve 13 maçın tamamımda gol atmayı başardı. Manchester City'nin yıldızı 2026 Dünya Kupası'nda 5. maçında 3. golünü kaydetti. Erling Haaland'ın Norveç Milli Takımı formasıyla 53 maçta 60 gol gibi inanılmaz bir istatistiği mevcut.
İngiltere'de sezonu 52 maçta 38 gol, 9 asistle tamamlayan 200 milyon euroluk gol makinesi, Norveç'teki rekorunu bir gol daha geliştirdi.
İŞTE O GOL
⚽ Norveç'in golcüsü sahnede! Erling Haaland attı, Norveç yeniden öne geçti! 2-1! pic.twitter.com/9OFg3PH95w
— TRT Spor (@trtspor) June 30, 2026Öte yandan, Dünya Kupası'nda ilk 3 maçının her birinde 2'şer veya daha fazla gol atan ilk oyuncu olma isteği gerçekleşmedi. 1954'te sonra (Sandor Koçiç) bunu hiçbir futbolcu başaramadı.
FIFA 2026 Dünya Kupası son 32 turunda Fildişi Sahili ve Norveç takımları, ABD’nin Arlington kentindeki Dallas Stadyumu’nda karşılaştı. Karşılaşmayı kazanan Norveç takımı oyuncuları, Viking kürek çekme gösterisini yaptı. Norveç takımından Martin Odegaard (10), gösteride davul çaldı.