Epstein belgeleri Slovakya’da istifa getirdi
ABD Adalet Bakanlığı, cuma günü Jeffrey Epstein’a ilişkin milyonlarca yeni belgeyi kamuoyuyla paylaştı.
Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun ulusal güvenlik danışmanı, Jeffrey Epstein ile genç kadınlar hakkında yazıştıklarının ortaya çıkmasının ardından istifa etti.
Ulusal güvenlik danışmanı Miroslav Lajcak, yayımladığı açıklamada herhangi bir yanlış davranışta bulunmadığını savunarak Epstein’ın suçlarını açık şekilde kınadı. Yazışmaları 'resmi olmayan, boş ve hafif' bir sohbet olarak nitelendiren Lajcak, buna rağmen istifasını sunacağını belirtti. Gerekçesinin, yaşananların başbakana yönelik siyasi bir saldırı malzemesi haline getirilmesini engellemek olduğunu söyledi.
“Bunu herhangi bir suç ya da etik dışı davranışta bulunduğum için değil, Başbakan Fico’nun kendi kararlarıyla ilgisi olmayan bir mesele yüzünden siyasi bedel ödemesini istemediğim için yapıyorum,” diyen Lajcak, sorumluluğu üstlenmek istediğini vurguladı.
Başbakan Robert Fico ise cumartesi günü Facebook üzerinden yayımladığı video mesajında Lajcak’ın istifasını kabul ettiğini duyurdu. Fico, danışmanını diplomasi ve dış politika alanında 'son derece değerli bir tecrübe kaynağı' olarak niteledi.
ABD Adalet Bakanlığı, cuma günü Jeffrey Epstein’a ilişkin milyonlarca yeni belgeyi kamuoyuyla paylaştı. Belgeler arasında, Ekim 2018 tarihli bir mesajlaşma da yer aldı. Bu yazışmaların gerçekleştiği dönemde Miroslav Lajcak, Slovakya’nın dışişleri bakanı olarak görev yapıyordu.