Elbisesini Dikerken Kendini Dikti
Elbisesini daraltmak için dikiş makinasının başına geçen Eda Çakar, parmağını da dikti. Soluğu İzmir Özel Can Hastanesi’nde alan Eda Çakar, Ortopedi Uzmanı Op.Dr.İlker Özden’in tedavisiyle kısa sürede sağlığına kavuştu.
Elbisesini daraltmak için dikiş makinasının başına geçen Eda Çakar, parmağını da dikti. Soluğu İzmir Özel Can Hastanesi’nde alan Eda Çakar, Ortopedi Uzmanı Op. Dr. İlker Özden’in tedavisiyle kısa sürede sağlığına kavuştu.
18 yaşındaki Eda Çakar tatilegitmeden önce elbisesini daraltmak istedi. Annesinin dikiş makinasının başına geçen genç kız, dikişe başladı. Bir an elbisenin işi bitmesiner ağmen dikiş makinasını kullanmaya devam eden genç kız, baş parmağını dikiş iğnesinin altına soktu. İğne kırılarak parmağını dikti. Çığlıklar içinde kalan genç kızın yardımına annesi koştu. Aile, hızla İzmir Özel Can Hastanesi acil servisine geldi.Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. İlker Özden’in müdahalesiyle parmağındaki dikiş makinası iğnesinden kurtulan Eda, gülerek hastaneden taburcu oldu.
Eda Çakar, “Ben normalde de dikiş makinası kullanıyorum, ama hiç böyle bir kaza geçirmemiştim. O an kumaş bitmesine rağmen devam ettim. Bir anda makinenin altında parmağımı gördüm, inanamadım. Ne olduğunu anlamadan parmağımı diktim“ diye konuştu.
Op. Dr. İlker Özden ise, bu tür kazaların bir anlık dikkatsizlikten kaynaklandığını belirterek, özellikle yaz aylarında dikkatsizliklerin daha çok arttığına dikkat çekti. Op. Dr. İlker Özden, “Hasta geldiğinde dikiş makinesi iğnesi başparmağındaki tırnaktan geçerek, pulpadan (parmakucu) çıkan ipliği üstünde dikiş iğnesi mevcuttu. İğne ve ip çıkartıldı. Tetanoz aşısı yapılarak, hastaya antibiyotik tedavisi başlandı.”
Yaz aylarında ayak parmağı ve tırnak yaralanmaları, düşmelere bağlı çatlak ve kırıklar gibi travmaların arttığına dikkat çeken Op.Dr.Özden, bunların büyük kısmının dikkatsizlikten kaynaklandığını söyledi.