Devlet tahvili ve hazine bonosu gelirleri için düzenleme: Tevkifat oranı yüzde sıfırda kalacak

Devlet tahvili, hazine bonosu ve kira sertifikası gelirlerine ilişkin düzenleme yapıldı. Bu gelirlere ilişkin yüzde sıfır indirimli tevkifat oranı uygulamasının 30 Haziran 2026'ya kadar devam edeceği bildirildi.

19 Ara 2025 - 09:31 YAYINLANMA
Devlet tahvili ve hazine bonosu gelirleri için düzenleme: Tevkifat oranı yüzde sıfırda kalacak
Hızlı Özet Göster Devlet tahvili, hazine bonosu ve kira sertifikası gelirlerine uygulanan yüzde sıfır tevkifat oranı 30 Haziran 2026'ya kadar sürecek.Cumhurbaşkanı Kararı ile alınan bu düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Gelecek yılın ilk yarısında iktisap edilen bu kıymetlerden de yüzde sıfır tevkifat uygulanacak. AI özetimiz yardımcı oldu mu? Bize bildirin.

Devlet tahvili ve hazine bonoları ile Hazine tarafından kurulan varlık kiralama şirketlerince ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelirlere ilişkin yüzde sıfır indirimli tevkifat oranı uygulaması, 30 Haziran 2026'ya kadar sürecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YÜRÜRLÜKTE OLAN UYGULAMA 30 HAZİRAN'A KADAR SÜRECEK

Buna göre devlet tahvili ve hazine bonoları ile Hazinece kurulan varlık kiralama şirketlerince ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelirler için yürürlükte olan indirimli tevkifat oranı (yüzde sıfır) uygulaması, 30 Haziran 2026'ya kadar uzatıldı.

TEVKİFAT ORANI YÜZDE SIFIR

Düzenleme kapsamında gelecek yıl, 1 Ocak-30 Haziran döneminde iktisap edilen bu kıymetlerden elde edilecek gelirler için tevkifat oranının yüzde sıfır olarak uygulanmasına devam edilecek.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: