Cumhurbaşkanlığından Sert Casus Papaz Tepkisi:Türkiye'ye Tehdit Sökmez
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın casus papaz Brunson ile ilgili açıklaması için "Amerika Birleşik Devletler yönetiminin açıklamalarının, bir NATO müttefiki olan ülkemize yönelik kullanılan tehditkar dilin kabul edilmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
26 Tem 2018 - 20:55
YAYINLANMA
13 Mar 2026 - 05:21
GÜNCELLEME
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın'ın açıklaması şu şekilde:
"Amerika Birleşik Devletler yönetiminin açıklamalarının, bir NATO müttefiki olan ülkemize yönelik kullanılan tehditkar dilin kabul edilmesi mümkün değildir.
FETÖ konusunda bugüne kadar hiçbir adım atmayan Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek, Türkiye’ye karşı tehditler savurarak netice alamayacağını bilmelidir.
Amerika Birleşik Devletleri, kendi çıkarlarına ve müttefiklik ilişkimize daha çok zarar vermeden, bir an önce tavırlarını gözden geçirerek yapıcı bir zemine dönmelidir."
YORUMLAR
İLGİNİZİ
ÇEKEBİLİR