Cumhurbaşkanından Sonra Başbakan'da Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanından sonra Başbakanda ofis açılışın ardından bir sürprize imza attı ve görev süresi boyunca ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun makamına konuk oldu.
Cumhurbaşkanı ziyaretinden sonra Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak büyük miting için bir gün önceden İzmir'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu sürpriz bir şekilde Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu ziyaret ett.
İl Kongresi’nde kente verdiği sözü tutarak başbakanlık ofisi açılışını gerçekleştiren Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı tarihi ziyaretin 2 hafta sonrasında Başkan Aziz Kocaoğlu’na konuk oldu.
Ofis açılışı sonrası miting için Manisa’ya geçmesi beklenen Davutoğlu törene katılan ‘yeni komşusu’ Başkan Kocaoğlu’nu ziyarete gitti. Kurmaylarıyla birlikte yürüyerek karşı binaya geçen Davutoğlu makam koltuğuna oturdu.

NE KONUŞTULAR?
Ziyaret sonrası bilgilendirme Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan geldi. Başkan Kocaoğlu, “Sümerbank arazisine yapılması planlanan Ege Medeniyetler Müzesi konusu gündeme geldi. Bu konuda daha önceki talebimizi ilettik. Kendisi İzmir’e büyük bir müze yaparak bu fikrin hayata geçirileceğini söyledi. Olumlu karşıladı” dedi.
KOCAOĞLUNDAN İLK YORUM
Kocaoğlu Başbakanlık Ofisi için ise “Çok iyi oldu… Kendisi yürüme mesafesinde, karşımızda… Bu durumdan memnunuz. İzmir’in sorunlarını daha yakın bir şekilde aktarma imkanımız olacak” yorumunu yaptı.