Ciro Immobile'den yıllar sonra gelen itiraf 'Farklı veda etmek isterdim'

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris FC forması giyen Ciro Immobile, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İtalya Milli Takımı hakkında da konuşan Immobile'nin...

29 Mar 2026 - 15:15 YAYINLANMA
Ciro Immobile'den yıllar sonra gelen itiraf 'Farklı veda etmek isterdim'

Bir dönem Beşiktaş forması da giyen ve şu anda Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris FC'de oynayan Ciro Immobile, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sky Calcio Unplugged programına verdiği röportajda Immobile, Lazio günlerine değindi:
"8 yıl ve birçok kupanın ardından farklı bir şekilde veda etmek isterdim. Takımın her zaman taraftara ihtiyacı var. Taraftar stadyumda olduğunda bu bir gösteriye dönüşüyor ve sana ekstra güç veriyor. Umarım en kısa sürede takımla yeniden bütünleşirler. Kendi adıma, kariyerimi Lazio'da bitirip taraftarlara gerektiği gibi veda etmek isterdim."

"GOL ATAN HAKLIDIR"
Paris'te bu gole ihtiyacım vardı. Tüm liglerde gol attım ve bu yıl da sonunda golle buluştum. Roma'daki sakatlıktan sonra zor bir dönemdi. Genç bir kulüpte önemli bir deneyim yaşıyorum. İlk geldiğimde beni kibirli sandılar ama kariyerime rağmen antrenmanlardaki adanmışlığım onları etkiledi. Inzaghi, Vieri ve Gilardino gibi isimleri örnek alarak büyüdüm. Gol atamadıklarında sinirden saçlarını yolarlardı. Şimdi santrfor rolü değişiyor. Ama ben babamın söylediği gibi düşünüyorum: Gol atan her zaman haklıdır.

İtalya Milli Takımı hakkında konuşan Immobile, "Pio'yu oynatırdım, ona karşı bir zaafım var. Bir de Moise'i, çünkü gol özgüven getirir ve süreklilik çok önemli. Donnarumma, Barella ve Bastoni gibi isimleri tanıyorum; ilk maçın baskısını atlattılar. Artık daha rahatlar ve Bosna ile aynı şekilde Dünya Kupası'na gitme şansları olduğunu biliyorlar. Eğer bu baskıyı hissetmezlerse ortada maç olmaz. Ancak milli takım formasının ağırlığını da üzerlerinden atmaları gerekiyor. Lider mi? Inter oyuncularına ve özellikle Gigio'ya güvenirim, çünkü tecrübe çok önemli. Farklı şartlarda bir Ciro Immobile de bu takımda olurdu. Sezon başında Gattuso Bologna'ya geldi ve bana da çağrılma şansımın aynı olduğunu söyledi." dedi.

Futbol sonrası planlarına da değinen Immobile, "Insigne Pescara'ya gittiğinde Verratti ile tanıştım ama Pescara'dan bana teklif gelmedi. Paris FC'ye imza atmasaydım gider miydim? Teknik direktörlük kariyerine başlamak için harika bir yer olurdu. Futbolu bıraktığımda bu oyunun içinde kalmak istiyorum. Teknik direktörlük yapmak isterim." sözlerini sarfetti.

Birlikte çalıştığı en iyi teknik direktörü de açıklayan İtalyan golcü, "En iyi hocam Simone Inzaghi. Onunla çok şey kazandım. Ondan grup yönetimini çalmak isterdim. Bu konuda herkesten daha iyi ve bence bu mesleğin anahtarı bu. Farklı yerlerde bulununca da bunun doğruluğunu gördüm." sözleriyle konuşmasını noktaladı.

 

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: